Ισπανική αεροπορική εταιρεία εξαφάνισε τους σταυρούς από τα εκκλησάκια της Σαντορίνης!

17 Oct 2018, 10:19 | ΑΠΟΨΗ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισπανική αεροπορική εταιρεία εξαφάνισε τους σταυρούς από τα εκκλησάκια της Σαντορίνης!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σοκ έχει προκαλέσει στο κοινό αίσθημα των τουριστών αλλά και των Ελλήνων επιβατών η παρουσία νέου, ελληνικού τύπου γιαουρτιού στο μενού της ισπανικής Vueling Αirlines, με την ηχηρή όμως απουσία των σταυρών των εκκλησιών της Σαντορίνης (που χρησιμοποιεί ως φόντο) από τη συσκευασία του.

Για μία ακόμη φορά, μετά το σάλο που προκλήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν με αιχμή το ίδιο ακριβώς θέμα κακοποίησης της παράδοσης και της θρησκείας από την αλυσίδα Lidl, η απερίσκεπτη αυτή ενέργεια επαναλαμβάνεται, καθώς φαίνεται ότι κάποιοι «υπεύθυνοι» διαφήμισης δεν έχουν αντιληφθεί  το σοβαρό του ζητήματος, συνεχίζοντας ανενόχλητοι την προκλητική πολιτική μάρκετινγκ.  

Η συνήθης αιτιολόγηση της εξοργιστικής κίνησης αφαίρεσης των σταυρών από τις περίφημες, παγκοσμίως γνωστές εκκλησίες της δημοφιλέστατης Σαντορίνης, θεωρείται επιεικώς απαράδεκτη, προσβάλλοντας άμεσα και τον τουρίστα και τον καταναλωτή του σήμερα. Γιατί κανένας νοήμων ταξιδιώτης δεν θα απαιτούσε την αφαίρεση οποιουδήποτε θρησκευτικού ή πολιτισμικού στοιχείου της χώρας την οποία επισκέπτεται ή του εδέσματος το οποίο προτίθεται να αγοράσει, γνωρίζοντας πολύ καλά από πού προέρχεται.

Είναι άξιο απορίας λοιπόν, που Ισπανική αεροπορική εταιρεία, η οποία μεταφέρει τουρίστες στην Ελλάδα, να φιλοξενεί στο μενού της γιαούρτι με λεηλατημένη την εικόνα των εκκλησιών της Σαντορίνης, θίγοντας τόσο τους επισκέπτες, όσο και τον προορισμό και προκαλώντας καυστικές συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιβατών. Φυσικά τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχει και η Pascual, εταιρεία παραγωγής του γιαουρτιού, το οποίο και κυκλοφορεί σε διάφορες γεύσεις, με αποκορύφωμα την ένταξή του και στα παιδικά μενού, δημιουργώντας στην ουσία ένα «φυτώριο»  παρερμηνείας και σκοταδισμού.

Για του λόγου το αληθές, το Tornos News εξασφάλισε αποκλειστική φωτογραφία του προϊόντος, που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία. Και έπεται συνέχεια…

Το εξώφυλλο του μενού

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα