Το τέλος διανυκτέρευσης να πηγαίνει στον τουρισμό

06 Sep 2017, 07:17 | ΑΠΟΨΗ

TornosNews.gr

Το τέλος διανυκτέρευσης να πηγαίνει στον τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, για την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης από 1/1/2018, που υποστήριξε ότι τα έσοδα από αυτό το τέλος να πηγαίνουν "στον τουρισμό και σε αυτούς που ξέρουν", ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας, που συχνά αρθρογραφεί στο Tornos News, σημειώνει τα ακόλουθα:

"Να πηγαίνει στον τουρισμό...

Γιατί πράγματι τα έσοδα από το τέλος διανυκτέρευσης θα πάνε στο γενικό  κρατικό ταμείο και όχι για την αποκλειστική προβολή του τουρισμού της χώρας.

Και σε αυτούς που ξέρουν......

Γιατί πράγματι ο τουρισμός κινείται με τον αυτόματο πιλότο και αναπτύσσεται λόγω των γεωπολιτικών συγκυριών στην Μεσόγειο (Τουρκία, Αίγυπτος, Τυνησία) και όχι ως αποτέλεσμα της τουριστικής πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο.

Η Ελλάδα, μία κατ εξοχήν τουριστική χώρα, δεν είχε και δεν έχει ένα  πενταετές στρατηγικό σχέδιο τουριστικής  ανάπτυξης.

Διασπαθίζονται κονδύλια μικρά και μεγάλα  για  προωθητικές ενέργειες αμφιβόλου απόδοσης, τα οποία αθροιζόμενα αποτελούν σοβαρό ποσόν,  

Δίνεται βάρος σε ενέργειες μη αποτελεσματικές, λόγω άγνοιας των απαιτήσεων της αγοράς, με εργαλεία εποχής 80' και 90'.

Χρειάζονται νέες ιδέες  και μεθόδους προβολής σύγχρονες, που οι ειδική γνωρίζουν άριστα.

 Το 2018 δεν προβλέπεται το ίδιο αισιόδοξο με το 2017, για λόγους που έχω αναλύσει σε προηγούμενη παρέμβασή μου, γι αυτό χρειάζεται σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά, άμεσος προγραμματισμός ενεργειών του Υπουργείου σε απόλυτη συνεργασία με αυτούς που ξέρουν και αυτοί, τώρα, είναι  μόνο οι τουριστικοί επαγγελματικοί Φορείς.

 
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα