Κραυγή αγωνίας από έναν Ξενοδόχο: Αδέρφια αγρότες, μην "μπλοκάρετε" τον τουρισμό...- Γράφει ο Κ.Λεβέντης*

20 Feb 2016, 23:42 | ΑΠΟΨΗ

TornosNews.gr

Κραυγή αγωνίας από έναν Ξενοδόχο: Αδέρφια αγρότες, μην "μπλοκάρετε" τον τουρισμό...- Γράφει ο Κ.Λεβέντης*

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επιτέλους οι 300  της Βουλής ας στηρίξουν, την προοπτική επίλυσης του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί. Μια γρήγορη καθαρή και ειλικρινή προς το Ελληνικό λαό  λύση, αντί να σερνόμαστε από αδιέξοδο σε αδιέξοδο, είναι επιτακτική ανάγκη.

Δεν είναι μακριά το χρονικό διάστημα που θα χάσουμε και τα υπόλοιπα απομεινάρια της κυριαρχίας μας ως χώρα.

Επικαιροποιώντας το πρόβλημα ως τουριστικός κλάδος, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου, και των άλλων παραγωγικών κλάδων, αφού είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι και  πλητόμενοι, από τις όλο και περισσότερο οδυνηρές επιπτώσεις της απραξίας στην λήψη των αποφάσεων της σημερινής πολιτικής ηγεσίας.

Αντιλαμβανόμαστε οπωσδήποτε το δημοκρατικά διασφαλισμένο δικαίωμα στην απεργία, αλλά ας μην μας διαφεύγει ότι είναι όσο ποτέ άλλοτε  προς το συμφέρον όλων να διασφαλίσουμε ότι θα διαχειριστούμε, την σημερινή κατάσταση  που έχει προκύψει από το χάιδεμα των εκάστοτε κυβερνόντων, των πολύχρονων αιτημάτων κλάδων χωρίς σχέδιο.    Η διαχείριση πρέπει να γίνει με σύνεση και προσοχή ώστε να μην επηρεάσουν περαιτέρω ,οι οποιαδήποτε κινητοποιήσεις τον τουρισμό μας και όχι μόνο.

Η Ζημιά στον κλάδο μας  έχει ξεκινήσει και καταγράφει σημαντικές απώλειες.

Είναι απολύτως σημαντικό στην παρούσα φάση να συνεργαστούν Κυβέρνηση και Αγρότες, ώστε από κοινού να βρεθεί η χρυσή τομή και να επέλθει ρεαλιστική και κυρίως εφικτή λύση, κάτω από το βλέμμα και τις απαιτήσεις των δανειστών. Η οποιαδήποτε παράταση θα προσθέτει προβλήματα δεν θα επιλύει. Ολοι μαζί χωρίς να δημιουργούμε πρόβλημα ο ένας κλάδος τον άλλο.

Αυτή την περίοδο οι τουριστικοί προορισμοί της ενδοχώρας χρειάζονται την υποστήριξή όλων μας ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Οι τουριστικές επιχειρήσεις των περιοχών αυτών βασίζονται σχεδόν ολοκληρωτικά στην πρόσβαση από το οδικό δίκτυο της χώρας μας. Παράλληλα, κάθε μέρα που χάνεται (κάθε άφιξη που χάνεται) δυστυχώς δεν μπορεί να ανακτηθεί ή να αντικατασταθεί με κάποια άλλη. 

Oι περισσότερες περιοχές της ενδοχώρας έχουν, ήδη, πληγεί βαριά από την κρίση στην εσωτερική αγορά και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αυτές, κυριολεκτικά δίνουν μάχη επιβίωσης. 

Αυτό σημαίνει ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ήδη επιβαρυνθεί με αλόγιστη υπερφορολόγηση, δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν, με όποιο αντίκτυπο, στα έσοδα, στην απασχόληση και εν τέλει στην τοπική κοινωνία. Μειώνοντας τις αφίξεις είναι επίσης δεδομένο ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να μειώσουν τον ρυθμό απορρόφησης της αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής.

Παράλληλα, με την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο να απέχει μόλις 2 μήνες από την έναρξή της, πρέπει άμεσα να συνεργαστούμε, όλοι οι τοπικοί φορείς ώστε να διαφυλάξουμε την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού και να ενισχύσουμε περαιτέρω τα δεσμά του πρωτογενούς τομέα με αυτό του τουρισμού.

Στο άμεσο χρονικό διάστημα οι μαθητικές εκδρομές, οι οποίες πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο έως και το Πάσχα, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο και οι οποιαδήποτε εναλλακτικές διαδρομές δεν εξασφαλίζουν ασφάλεια

Δεχθείτε καλοπροαίρετα την κραυγή αγωνίας όλων των Ξενοδόχων και των ανθρώπων του τουρισμού και  δώστε ένθεν και ένθεν των χαρακωμάτων, λύσεις σταματώντας να ρίχνεται «λάδι στην φωτιά».

Ο καπνός θα μας πνίξει όλους χωρίς διάκριση  

* Ο κ.Κωνσταντίνος Λεβέντης είναι αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα