Τουρισμός | Kayak: Διεθνείς πτήσεις αναζητούν 2 στους 3 ταξιδιώτες παγκοσμίως
10 Dec 2024, 11:07 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
TornosNews.gr
Τα δύο τρίτα των συνολικών αναζητήσεων για αεροπορικές πτήσεις το 2025 αφορούν τα διεθνή ταξίδια.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Kayak, που επεξεργάζεται τα ευρήματα από δισεκατομμύρια ερωτήματα για ταξιδιωτικές πληροφορίες στις πλατφόρμες της κάθε χρόνο, βοηθώντας εκατομμύρια ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για διεθνείς πτήσεις το 2025 αυτή τη στιγμή από Αμερικανούς ταξιδιώτες είναι μειωμένες κατά 4% σε σύγκριση με την ίδια εποχή πέρυσι (για το 2024), ενώ για τα ταξίδια εσωτερικού οι κρατήσεις είναι αυξημένες κατά 3%.
Διαπιστώνεται επίσης ότι οι τιμές των ξενοδοχείων φαίνεται να παραμένουν σταθερές το 2025 έναντι του 2024, τόσο στα εσωτερικά ταξίδια των Αμερικανών όσο και στα διεθνή. Αντίθετα, τα rent a car έχουν αυξημένες τιμές κατά 8% διεθνώς και κατά 4% στο εσωτερικό.
Η Ασία προσελκύει το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το 2025
Η Ασία είναι η πιο δημοφιλής περιοχή για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες που προσέχουν τον προϋπολογισμό τους το επόμενο έτος και είναι η κορυφαία περιοχή στις τάσεις της Kayak εδώ και αρκετά χρόνια. Τα αεροπορικά εισιτήρια για την Ασία είναι τα φθηνότερα εδώ και τρία χρόνια, με τις τιμές των εισιτηρίων να πέφτουν 7% σε σύγκριση με το 2024. Η Ιαπωνία ηγείται της ζήτησης στην Ασία, με τρεις από τους 10 κορυφαίους προορισμούς της Kayak να βρίσκονται σε αυτήν.
Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να επισκεφτούν την Ιαπωνία γενικά είναι αυξημένο κατά 11% σε σύγκριση με το 2024, ενώ οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν μειωθεί κατά 5%. Το Τόκιο αναδείχθηκε ως ο διεθνής προορισμός με τις περισσότερες αναζητήσεις για το 2025, με το ενδιαφέρον για τον προορισμό να αυξάνεται κατά 11% κατά το τρέχον έτος. Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον για το Sapporo - ένα κέντρο για φεστιβάλ - αυξάνεται κατά 31 τοις εκατό και το ενδιαφέρον για την Οσάκα - τη γαστρονομική πρωτεύουσα της Ιαπωνίας - αυξάνεται κατά 12 τοις εκατό.
Σε άλλα μέρη του πλανήτη, υπάρχει επίσης μια στροφή προς λιγότερο συχνούς προορισμούς σε σχέση με τους παραδοσιακούς δημοφιλείς. Για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες προτιμούν το Κούσκο από τη Λίμα στο Περού και επιλέγουν το Ντα Νανγκ αντί για την Πόλη Χο Τσι Μιν στο Βιετνάμ. Όσον αφορά την εύρεση ενός προορισμού όπου το κόστος μειώνεται σε σύγκριση με το 2024, η Καραϊβική προβάλει η καλύτερη επιλογή για τους Αμερικανούς. Τα αεροπορικά ταξίδια σε αυτήν την περιοχή είναι τα χαμηλότερα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, με τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων να μειώνονται κατά 17%.
Συμβουλές κράτησης για το 2025
Οι ειδικοί της Kayak υπογραμμίζουν επίσης ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να αξιοποιούν τις καλές προσφορές για κράτηση και να μην αναμένουν το άπιαστο "καλύτερο σημείο". Η πλατφρόμα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πλέον η καλύτερη στιγμή για κράτηση. Ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι η κράτηση άνω των έξι μηνών από την ημερομηνία αναχώρησης στην πραγματικότητα συμπίπτει με υψηλότερες τιμές, επομένως ίσως είναι καλύτερο να γίνονται οι κρατήσεις νωρίτερα.
Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησης, όπως τονίζεται, οι αλλαγές τιμών από εβδομάδα σε εβδομάδα φαίνονται αρκετά ασήμαντες, αλλά ο ορισμός μιας ειδοποίησης τιμής μπορεί να βοηθήσει τον ταξιδιώτη να παρακολουθεί τα αεροπορικά εισιτήρια και να βρίσκει τις καλύτερες τιμές. Όσον αφορά την απόφαση πότε είναι η φτηνότερη εποχή για τα ταξίδια διεθνώς αποκαλύφτηκε ότι το 2024 ήταν ο Φεβρουάριος.
διαβάστε ακόμα
- Ελληνικός τουρισμός 2024 | Ένα δισ. ευρώ περισσότερα έσοδα το 11μηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 20/01 | 12:00
- Ελληνικός τουρισμός 2024: Οι επιδόσεις του Οκτωβρίου οδηγούν σε νέο ρεκόρ και σε εισπράξεις άνω των 21 δισ. 23/12 | 14:36
- Τουρισμός | Έρευνα Deloitte - Google: Ο παγκόσμιος τουρισμός το 2040 20/12 | 10:55
- Ελληνικός τουρισμός 2024 | 2,17 δισ. ευρώ τα έσοδα του Οκτωβρίου (+19,7% από πέρυσι) 20/12 | 12:11
- Focus Bari- έρευνα | Οι προτιμήσεις των Ελλήνων για τα Χριστούγεννα 20/12 | 10:46
- ΙΤΕΠ | Οι φόροι "γονατίζουν" τα ξενοδοχεία - στο 19% του κόστους παραγωγής η επιβάρυνση 18/12 | 12:27
- Ο τουρισμός δημιουργεί το 8,8% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως 16/12 | 12:15
- Οι Έλληνες αγκαλιάζουν την Τεχνητή Νοημοσύνη | Ευκαιρίες, Κίνδυνοι, αλλά και Μεγάλες Προσδοκίες 10/12 | 14:03
- Booking.com | Tο 75% των ταξιδιωτών παγκοσμίως αναζητούν αυθεντικές τοπικές εμπειρίες 03/12 | 13:19
- ΙΝΣΕΤΕ | Οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού στο 10μηνο, συν 1,9 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις 29/11 | 18:13
δημοφιλέστερα
- 1 Καταδυτικός τουρισμός | Τεχνητό Υποβρύχιο Αξιοθέατο με γλυπτά έργα τέχνης στον Αλμυρό 20.01.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 6 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πειραιά, Ρόδο, Πάρο, Σάμο, Ικαρία και Λήμνο 20.01.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 Τουρισμός | Τι θα γίνεται από τον Απρίλιο με τα ταξίδια στην Αγγλία 20.01.2025 | ΑΓΟΡΕΣ
- 4 Οι επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Ναυπακτίας και Καρπενησίου 20.01.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Τουρισμός | H καταναλωτική εμπιστοσύνη μειώνεται, οι ταξιδιωτικές δαπάνες αυξάνονται - Η "αξία του τώρα" 20.01.2025 | ΤΑΣΕΙΣ
- 6 Η EasyJet επιστρέφει στο Ισραήλ την 1η Ιουνίου 20.01.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 7 Ομάδα Εργασίας για ζητήματα καταστροφών στις τουριστικές περιοχές 20.01.2025 | ΦΟΡΕΙΣ
- 8 Τι αλλάζει στην επένδυση για νέα πίστα αυτοκινητιδίων Go Cart στην Κρήτη 20.01.2025 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
- 9 Scoot: Απευθείας καλοκαιρινή σύνδεση Σιγκαπούρη – Αθήνα από τις 30 Μαρτίου 20.01.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 10 Βραχυχρόνια μίσθωση: "Διάσωση" της... τελευταίας στιγμής για χιλιάδες ακίνητα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη 18.01.2025 | AIRBNB