On the Beach | Οι Βρετανοί περιορίζουν πολλά έξοδα για να κάνουν διακοπές

01 Nov 2022, 13:10 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

On the Beach | Οι Βρετανοί περιορίζουν πολλά έξοδα για να κάνουν διακοπές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Βρετανοί περιορίζουν τα ξενύχτια, τα μη απαραίτητα είδη και τα χριστουγεννιάτικα έξοδα για να κάνουν διακοπές, σύμφωνα με τον online ταξιδιωτικό πράκτορα On the Beach, που ειδικεύεται στις διακοπές στην παραλία.

Ο διαδικτυακός ταξιδιωτικός πράκτορας ρώτησε 2.000 Βρετανούς πριν από λίγες ημέρες και διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα (63%) λένε ότι το κόστος ζωής, η αδύναμη λίρα και η οικονομική αναταραχή «επηρέασαν αρνητικά» τα σχέδια των διακοπών τους.

Αυτό σημαίνει ότι τα τρία τέταρτα (75%) έχουν περιορίσει τη διασκέδαση και τις βραδινές εξόδους (41%), τις αγορές για μη απαραίτητα (31%) και τα χριστουγεννιάτικα έξοδα (25%) για να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Όταν ρωτήθηκαν πώς θα εξοικονομούσαν χρήματα για τις επόμενες διακοπές τους, το 41% ​​απάντησε ότι θα επιλέξει διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο αντί να πάει στο εξωτερικό. Το 33% επιλέγει να ετοιμάζει το γεύμα του στις διακοπές αντί να φάει σε ξενοδοχεία/εστιατόρια. Το 27% θα έχει μαζί του μόνο χειραποσκευές. Το 24% δεν θα κάνει προκράτηση θέσεων για πτήσεις. Το 18% δεν θα δίνει φιλοδώρημα στο προσωπικό εξυπηρέτησης. και το 11% δεν θα συνάψει ταξιδιωτική ασφάλιση.

Ωστόσο, ο  On the Beach προειδοποίησε ότι η διαμονή εντός του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να είναι πιο ακριβή από τις διακοπές στο εξωτερικό.

Ανέφερε ότι ένα πακέτο all-inclusive για μια τετραμελή οικογένεια κατά τη διάρκεια του εξαμήνου του Οκτωβρίου - συμπεριλαμβανομένων μεταφορών, πτήσεων, διαμονής και προστασίας Atol - ήταν κατά μέσο όρο 1.025 £ φθηνότερο από μια διαμονή.

Ένα επταήμερο οικογενειακό διάλειμμα στο Centre Parcs στο Sherwood Forest ήταν 3.558 £ – για την τιμή ενός καταλύματος στα 2.848 £ συν ενδεικτικά έξοδα για φαγητό και δραστηριότητες – ενώ μια εβδομάδα all-inclusive διακοπές στην Ελλάδα ήταν 1.451 £ – μια διαφορά £2.107.

Η διαμονή μιας εβδομάδας σε ένα ακίνητο της National Trust στο Δυτικό Σάσεξ θα κόστιζε 2.709 £, ενώ μια διαμονή all-inclusive σε ένα θέρετρο τεσσάρων αστέρων στην Κόστα Ντοράντα της Ισπανίας, θα κόστιζε στην ίδια οικογένεια 1.003 £ λιγότερα, 1.706 £.

Η Zoe Harris, Chief Customer Officer στο On the Beach, δήλωσε: "Σε μια εποχή που οι λογαριασμοί ενέργειας εκτοξεύονται και η οικονομία παραπαίει, οι άνθρωποι πρέπει να είναι προσεκτικοί με τα χρήματά τους. Το να βλέπει κανείς ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι εσφαλμένα υποθέτουν ότι οι διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι φθηνότερες από ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι ανησυχητικό". Η ίδια υπογράμμισε ότι η κατάργηση της ταξιδιωτικής ασφάλισης για εξοικονόμηση χρημάτων είναι «μια ψεύτικη οικονομία».

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2022, ο online τουρ οπερέιτορ κατέγραψε αύξηση στις πωλήσεις διακοπών πέντε αστέρων κατά 83% σε σύγκριση με το 2019, συμβάλλοντας στην αύξηση των μέσων τιμών κράτησης κατά 31% σε σύγκριση με το 2019. Αντίθετα, οι πωλήσεις διακοπών τριών αστέρων για το 2022 ήταν 18% χαμηλότερες από το 2019.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα