Υλοποιείται και φέτος η ετήσια έρευνα του ΜΑΙΧ με το προφίλ των τουριστών στο αεροδρόμιο Χανίων

19 Jul 2022, 09:55 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Υλοποιείται και φέτος η ετήσια έρευνα του ΜΑΙΧ με το προφίλ των τουριστών στο αεροδρόμιο Χανίων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Τμήμα Οικονομίας & Διοίκησης του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων με την υποστήριξη και συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, του Δήμου Χανίων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης (Financial Engineering Laboratory) του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Western Crete Aviation Observatory (WCAO) (βραχίονας έρευνας και ανάλυσης του aviationlife.gr) και του Εργαστηρίου Διοικητικής Οικονομικής και Συστημάτων Αποφάσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου διεξάγει και φέτος την ετήσια έρευνα σχετικά με το Προφίλ των επισκεπτών τουριστών και τις προοπτικές & δυνατότητες του Τουρισμού στη Δυτική Κρήτη.

Από το 2021, συμμετέχει και το Παρατηρητήριο Αεροπορικού Κλάδου Δυτικής Κρήτης (Western Crete Aviation Observatory) όπου εκπονεί την ανάλυση πτητικής δραστηριότητας (πτήσεις, συνδέσεις, αεροπορικές εταιρείες που επιχείρησαν, νέα, στατιστικά στοιχεία, κλπ.), στο πλαίσιο της έρευνας τουρισμού, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Δημήτρη Ζοπουνίδη.

Στόχος είναι ο προσδιορισμός του γενικού προφίλ του αλλοδαπού τουρίστα, ο βαθμός ικανοποίησης του από τις προσφερόμενες υπηρεσίες, η αποτύπωση και ιχνηλάτηση των δαπανών του, η διερεύνηση παραγόντων που επηρέασαν την απόφαση του για τον τελικό προορισμό, η σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, η αξιολόγηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, καθώς και οι προτιμήσεις του σε διάφορους προορισμούς και αξιοθέατα της περιοχής, με βάση τις νέες τάσεις της αγοράς, έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τις τελευταίες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων διεξάγει και τη φετινή τουριστική περίοδο την έρευνα αξιοποιώντας πλήρως ένα αυτοματοποιημένο σύστημα οικειοθελούς συμμετοχής των αλλοδαπών τουριστών για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου με την χρήση των προσωπικών τους συσκευών (PC, Smartphone και Tablet) εντελώς ανέπαφα.

Η επιλογή αυτής της δυνατότητας γνωστοποιείται στους αλλοδαπούς επισκέπτες στις θύρες αναχώρησης του αεροδρομίου Χανίων, από τους εκπρόσωπους της έρευνας με αναδιπλούμενα πανό ή/και αφίσες και ενεργοποιείται στη γλώσσα επιλογής του ενδιαφερόμενου μέσω οπτικής σάρωσης κατάλληλου Url ή QR Code από το PC, Smartphone ή Tablet.  

Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο από το προσωπικό του ΜΑΙΧ στα μέλη της ερευνητικής ομάδας, η οποία αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ούτως ώστε να υλοποιηθεί η έρευνα με απόλυτη επιτυχία, τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας.

Υπεύθυνοι/Συντελεστές της έρευνας

  • Δρ.Γ.Μπαουράκης, Δ/ντής Μ.Α.Ι.Χ.
  • Καθ. Κ. Ζοπουνίδης, Ακαδημαϊκός, Δ/ντής Εργ. Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης,  Πολυτεχνείο Κρήτης
  • Αν.Καθ. Ατσαλάκης Γεώργιος, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης
  • Επ.Καθ. Λεμονάκης Χρήστος, Δ/ντής Εργ. Διοικητικής Οικονομικής και Συστημάτων Αποφάσεων, ΕΛΜΕΠΑ
  • Π.Δράκος, ΕΔΙΠ, Τμ. Οικονομικών Επιστημών, Παν/μιο Κρήτης
  • Γ.Αγγελάκης,Ερευνητής, Τμ.Οικονομίας και Διοίκησης, Μ.Α.Ι.Χ., υπ.διδάκτωρ Τμ. Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, ΕΛΜΕΠΑ
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα