Skyscanner | Οι διακοπές χαλάρωσης, τα ταξίδια όνειρο ζωής και τα city breaks κυριαρχούν στη ζήτηση το 2022

12 May 2022, 08:50 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Skyscanner | Οι διακοπές χαλάρωσης, τα ταξίδια όνειρο ζωής και τα city breaks κυριαρχούν στη ζήτηση το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Skyscanner Horizons: Travel’s resilience and trends shaping recovery, δηλαδή η ανθεκτικότητα του ταξιδιού και οι τάσεις που διαμορφώνουν την ανάκαμψη, είναι ο τίτλος της νέας έρευνας που δημοσίευσε η Skyscanner και αποδεικνύει την ισχυρή ζήτηση στα διεθνή ταξίδια αλλά και την προτεραιότητα στις ταξιδιωτικές δαπάνες.

Ειδικότερα, η έκθεση συνδυάζει την έρευνα καταναλωτών με την εκτενή αναζήτηση πτήσεων και δεδομένα κρατήσεων από κάθε περιοχή της Αμερικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας-Ειρηνικού και – για να παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της ταξιδιωτικής ζήτησης του 2022.

Η μοναδική και σε βάθος ανάλυση βασικών δεικτών, όπως τα ταξιδιωτικά έξοδα, οι ορίζοντες κρατήσεων, ο τύπος της διαδρομής, η διάρκεια ταξιδιού, οι ανερχόμενοι προορισμοί και ο τρόπος σύγκρισης με τους προ-πανδημικούς δείκτες παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τον κλάδο.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης αποκλειστικά σχόλια ειδικών για αυτές τις τάσεις που διαμορφώνουν την ανάκαμψη από ηγέτες της βιομηχανίας, όπως ο Hugh Aitken, αντιπρόεδρος των πτήσεων της Skyscanner, ο Nick Hall, Διευθύνων Σύμβουλος του Digital Tourism Think Tank, ο Marco Navarria, Global Content and Marketing Director, CAPA και ο John Strickland. Διευθυντής JLS Consulting.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας, περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Το 86% των ταξιδιωτών σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα ή τα ίδια σε διεθνή ταξίδια από ό,τι το 2019, με τους μισούς να σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα.
  • Από αυτούς που ξοδεύουν περισσότερα, το 48% δαπανά τα επιπλέον χρήματα για μεγαλύτερα ταξίδια και το 43% για αναβάθμιση καταλυμάτων. Αλλά οι ταξιδιώτες παραμένουν ενήμεροι για τις τιμές.
  • Οι μικρότεροι ορίζοντες κρατήσεων παραμένουν δημοφιλείς σε όλες τις περιοχές, αλλά υπάρχει ανάπτυξη σε τμήματα 30-59 και 60-89 ημερών, καθώς επανέρχεται η εμπιστοσύνη και επιστρέφει σταδιακά η εποχικότητα.
  • Ιδιαίτερα η εποχικότητα, αντανακλάται στη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς η ζήτηση για μεγαλύτερες διακοπές αυξάνεται για τις βασικές καλοκαιρινές και χειμερινές περιόδους.
  • Η ζήτηση για πτήσεις εσωτερικού και μικρών αποστάσεων είναι υψηλότερη από ό,τι πριν από την πανδημία, αλλά επιστρέφουν και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.
  • Για το 2022, οι ταξιδιώτες αναφέρουν ως τους κορυφαίους τύπους ταξιδιών, τις απόλυτες διακοπές χαλάρωσης, ακολουθούμενες από τα ταξίδια που αποτελούν όνειρο ζωής και τις διακοπές στην πόλη.
  • Τέλος, όσον αφορά στους προορισμούς, τη μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση παγκοσμίως, σε σύγκριση με το 2019, σημείωσε η Ντόχα και ακολουθούν η Πόλη του Μεξικού και το Αμμάν στην Ιορδανία. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα