Έρευνα | Ο COVID-19 αλλάζει την σχέση των Ελλήνων με το σπίτι τους

11 Dec 2021, 11:51 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Έρευνα | Ο COVID-19 αλλάζει την σχέση των Ελλήνων με το σπίτι τους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι συνθήκες της πανδημίας που ξεκίνησαν πριν από δυο σχεδόν χρόνια έχουν φέρει δραματικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής μας: εργασία, κοινωνικοποίηση, καθημερινότητα, ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και στην σχέση με το ίδιο μας το σπίτι! Περνώντας πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, διαμορφώνοντας ειδικούς χώρους για τηλεργασία, σχεδόν όλοι οι Έλληνες «έζησαν» την μόνιμη κατοικία τους με καινούργιο τρόπο και είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν πολύ περισσότερο με τους χώρους της.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που σχεδίασε και υλοποίησε η Focus Bari για το πρώτο Phygital Ετήσιο Συνέδριο DYI & Home Improvement που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα:

  • 95% των Ελλήνων έκαναν τουλάχιστον μια ενέργεια «ξεκαθαρίσματος» και αναδιαμόρφωσης του σπιτιού τους τον τελευταίο χρόνο.
  • Οι 3 στους 4 έκαναν τουλάχιστον μια εργασία επισκευής ή βελτίωσης κάποιου χώρου, ενώ μια αντίστοιχη αναλογία προγραμματίζει να κάνει μια τέτοια ενέργεια μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
  • Συγκρίνοντας την πρόθεση που εκφράστηκε σε αντίστοιχη έρευνα της Focus Bari για το Συνέδριο του 2019 με τις εργασίες που έγιναν το 2020/21, διαπιστώνεται ότι…

-Τις χρονιές της πανδημίας, οι Έλληνες έκαναν πολύ περισσότερες εργασίες επισκευών / αναδιαμόρφωσης / βελτίωσης της κατοικίας τους απ’ ότι προγραμμάτιζαν, ...
Με αποτέλεσμα όλη η αγορά του DIY/Home Improvement να παρουσιάζει αύξηση κατά την διάρκεια της πανδημίας.
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα