Όμικρον: Ποια αεροδρόμια είχαν τις περισσότερες αφίξεις από τη Ν. Αφρική

02 Dec 2021, 11:58 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Όμικρον: Ποια αεροδρόμια είχαν τις περισσότερες αφίξεις από τη Ν. Αφρική

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Νέα έρευνα της ForwardKeys παρουσιάζει τους προορισμούς οι οποίοι είχαν τις περισσότερες αφίξεις από την 1η Νοεμβρίου από ταξιδιώτες από τις οκτώ χώρες της Ν. Αφρικής οι οποίες θεωρούνται υψηλού κινδύνου εξαιτίας της νέας παραλλαγής κορωνοίού, Όμικρον (Μποτσουάνα, Εσουατίνι, Λεσόθο, Μαλάουι, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Ν. Αφρική και Ζιμπάμπουε).

Τα στοιχεία στηρίζουν το κάλεσμα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας να μην ληφθούν άμεσα μέτρα στα ταξίδια από και προς τις χώρες αυτές.

Βάσει του αριθμού αφίξεων, οι χώρες με τις περισσότερες αφίξεις ήταν το Κατάρ και τα ΗΑΕ, οι οποίες συγκέντρωσαν από 12% καθεμία των ταξιδιωτών από τις οκτώ χώρες με την παραλλαγή Όμικρον. Ακολουθούν το Ην. Βασίλειο και η Αιθιοπία με ποσοστό 7% καθεμία.

Ειδικότερα, τα δέκα αεροδρόμια που δέχθηκαν τις περισσότερες αφίξεις από τις περιοχές αυτές είναι η Ντόχα (22%), η Αντις Αμπέμπα (15%), το Ντουμπάι (13%), η Λουσάκα (6%), το Γιοχάνεσμπουργκ (6%), το Ναϊρόμπι (6%), η Φρανκφούρτη (4%), το Άμστερνταμ (3%), το Παρίσι (3%) και το Χίθροου του Λονδίνου (2%).

Είμαστε ενήμεροι για τη ζημιά που προκαλεί ο κορωνοϊός στην ανθρώπινη υγεία αλλά και για τη ζημιά που προκαλείται στις οικονομίες των χωρών από τα μέτρα που οι κυβερνήσεις νιώθουν υποχρεωμένες να λάβουν για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος στατιστικών στοιχείων της ForwardKeys, Olivier Ponti και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι οι καλύτερες πολιτικές για τον έλεγχο της εξάπλωσης της Όμικρον και άλλων παραλλαγών θα πρέπει να βασίζονται σε γεγονότα και όχι στο φόβο. Εάν μπορούν να αποφευχθούν γενικές απαγορεύσεις ταξιδιών, αυτή πρέπει να είναι η προτιμώμενη στρατηγική. Ευτυχώς, τα ταξιδιωτικά δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν δείχνοντας στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής πού ταξίδεψαν οι άνθρωποι από τις περιοχές κινδύνου».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα