ΠΟΤ: Ένας στους πέντες προορισμούς στον κόσμο παραμένει κλειστός για τους τουρίστες

29 Nov 2021, 12:38 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

ΠΟΤ: Ένας στους πέντες προορισμούς στον κόσμο παραμένει κλειστός για τους τουρίστες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένας στους πέντε προορισμούς συνεχίζουν να έχουν εντελώς κλειστά τα σύνορά τους με τη νέα έξαρση του κορωνοϊού να δημιουργεί περαιτέρω εμπόδια στην επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα Travel Restrictions Report του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, 46 προορισμοί, δηλάδη το 21% του συνόλου των προορισμών παγκοσμίως, προς το παρόν έχουν κλειστά τα σύνορά τους για τουρίστες.

Από αυτούς, οι 26 προορισμοί είχε κλείσει τα σύνορα από τουλάχιστον τα τέλη του Απριλίου του 2020. Άλλοι 55 (το 25% των προορισμών παγκοσμίως) συνεχίζουν να έχουν εν μέρει κλειστά σύνορα στον διεθνή τουρισμό και 112 προορισμοί (το 52% του συνόλου των προορισμών) απαιτούν από τους διεθνείς τουρίστες την παρουσίαση αποτελέσματος τεστ PCR ή αντιγόνου με την άφιξη.

Η έρευνα δείχνει επίσης πώς οι προορισμοί ανοίγουν στους εμβολιασμένους διεθνείς ταξιδιώτες, με 85 προορισμούς να έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους διεθνείς τουρίστες, και άλλους 20 να έχουν κάνει απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου για λόγους τουρισμού τον πλήρη εμβολιασμό. Ωστόσο, μόλις 4 προορισμοί έχουν μέχρι στιγμής άρει όλους τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό (Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία και Μεξικό).

Η έρευνα, όπως και οι αντίστοιχες προηγούμενες, δείχνει ότι παραμένουν τοπικές διαφορές όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Η Ασία και ο Ειρηνικός παραμένουν οι περιοχές με τους περισσότερους εν ισχύ περιορισμούς, με το 65% του συνόλου των προορισμών να είναι εντελώς κλειστοί.

Η Ευρώπη είναι, αντίθετα, η πιο «ανοικτή» περιοχή στον κόσμο για διεθνείς τουρίστες, με το 7% των συνόρων να είναι εντελώς κλειστά, και ακολουθούν η Αφρική (9%), η Αμερική (10%) και η Μ. Ανατολή (15%).

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα