Εθνική Τράπεζα: Εκτιμήσεις για τριψήφια αύξηση της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης το γ'τρίμηνο

27 May 2021, 11:55 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Εθνική Τράπεζα: Εκτιμήσεις για τριψήφια αύξηση της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης το γ'τρίμηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τριψήφια αύξηση της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του έτους (έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2020) διαβλέπει η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας στην ανάλυση για την εκτίμηση του ΑΕΠ το 2021.

Αναφέρει σχετικά:

Πρώιμα σημάδια αύξησης της τουριστικής δραστηριότητας έγιναν εμφανή τον Απρίλιο – πριν ακόμη το επίσημο άνοιγμα του τομέα στις 15 Μαΐου – σε μια περίοδο που οι αρμόδιες αρχές σε βασικές, για την Ελλάδα, τουριστικές αγορές, συνέχισαν να συστήνουν την αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό.

Πράγματι, οι διεθνείς πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών και στα βασικά περιφερειακά αεροδρόμια αυξήθηκαν σε σχεδόν 200 χιλιάδες τον Απρίλιο του 2021 από 12 χιλιάδες τον Απρίλιο του 2020 (όταν απαγορεύονταν οι διεθνείς μετακινήσεις), προφανώς, όμως, παραμένουν δραστικά χαμηλότερες από τα 1,2 εκατομμύρια τον Απρίλιο του 2019. 

Ο αρχικός προγραμματισμός πτήσεων από τις κυριότερες αεροπορικές εταιρίες, η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, αλλά και ο υφιστάμενος σχεδιασμός των μεγάλων διεθνών τουριστικών πρακτορείων, προοιωνίζουν 3ψηφια αύξηση της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα το 3ο τρίμηνο, αν και οι τρέχουσες κρατήσεις παραμένουν ακόμα σε χαμηλά επίπεδα ένα δεκαήμερο μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Ως προς το ΑΕΠ η ανάλυση της τράπεζας εκτιμά ότι  η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ αναμένεται να υπερβεί το 4,7% που προβλέπει το βασικό της σενάριο για το σύνολο του 2021.

Δείτε ολόκληρη την ανάλυση

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα