ΚΑΥΑΚ: Η Αθήνα στις κορυφαίες αναζητήσεις των Αμερικανών για διεθνή ταξίδια το 2021

11 May 2021, 16:42 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

ΚΑΥΑΚ: Η Αθήνα στις κορυφαίες αναζητήσεις των Αμερικανών για διεθνή ταξίδια το 2021

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αύξηση 122% παρουσιάζουν οι αναζητήσεις για πτήσεις από τις ΗΠΑ προς Αθήνα καθιστώντας την Αθήνα έναν από τους κορυφαίους ανερχόμενους προορισμούς για διακοπές το 2021, σύμφωνα με τον οδηγό «Return to Travel» που παρουσιάζει σήμερα η ΚΑΥΑΚ εν όψει της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών προορισμών.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, η οποία διεξήχθη την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Μαρτίου 2021 για την ταξιδιωτική περίοδο από 1η Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021, η μέση πτήση για Αθήνα κοστίζει 768 δολάρια και η μέση διαμονή 144 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Από τον οδηγό προκύπτει ότι οι Αμερικανοί επιθυμούν να ταξιδέψουν φέτος στο εξωτερικό. Η αύξηση των αναζητήσεων για προορισμούς της Ευρώπης στην ΚΑΥΑΚ εκτοξεύθηκε μετά από τα πρόσφατα νέα ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν την ΕΕ αυτό το καλοκαίρι. Αλλά ακόμη και πριν από τα νέα αυτά, ορισμένοι Ευρωπαϊκοί προορισμοί παρουσίαζαν μεγάλη αύξηση στις μηνιαίες αναζητήσεις ανεξάρτητα από τις ημερομηνίες ταξιδιών, με κορυφαίους το Ντουμπρόβνικ (+205%), τη Ζυρίχη (+167%), την Πράγα (+144%) και το Ρέικιαβικ (+143%).

Επιπλέον, η Αθήνα είναι ανάμεσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς για διακοπές μετά το εμβόλιο (vaxication). Πρόκειται για τις κορυφαίες πόλεις στις αναζητήσεις των ταξιδιωτών που είναι ανοικτές στους Αμερικανούς ταξιδιώτες εφόσον έχουν εμβολιαστεί, ή τουλάχιστον προτίθενται να ακολουθήσουν κανονισμούς τεστ και καραντίνας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα