GfK: Το 17% των Γερμανών επιθυμεί ταξίδια στην Ευρώπη το 2020 - Ποιες τάσεις κυριαρχούν

06 Aug 2020, 12:43 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

GfK: Το 17% των Γερμανών επιθυμεί ταξίδια στην Ευρώπη το 2020 - Ποιες τάσεις κυριαρχούν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To 44% των Γερμανών ηλικίας 18-74 έχουν αποφασίσει να ταξιδέψουν το 2020, εκ των οποίων το 27% εντός Γερμανίας και το 17% σε ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό έδειξε έρευνα της GfK για λογαριασμό του Βαυαρικού Κέντρου Τουρισμού, BZT.

Οι Γερμανοί γονείς έχουν ακόμα μεγαλύτερη διάθεση για διακοπές. Το 31% των ερωτηθέντων που ζουν σε νοικοκυριό με παιδιά έως 15 ετών, θα επιθυμούσαν να κάνουν διακοπές στη Γερμανία το 2020 ενώ το 18% των οικογενειών προγραμματίζουν ταξίδι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το ένα τρίτο των Γερμανών δεν επιθυμεί να ταξιδέψει, με το 45% να επικαλείται ως λόγο τα υγειονομικά μέτρα και την υποχρέωση μάσκας, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους από τις διακοπές. 

Περί το 30% αιτιολογούν την απόφασή τους να μην ταξιδέψουν λόγω φόβων για τον κορωνοϊό. Το αντίστοιχο ποσοστό σε έρευνα του Μαϊου ήταν στο 22%.

Τα διαμερίσματα και τα σπίτια είναι η δημοφιλέστερη επιλογή διαμονής με διαφορά από τις υπόλοιπες, τόσο στα ταξίδια εντός όσο και εκτός Γερμανίας. Τα ταξίδια με ιδιόκτητο αυτοκίνητο προτιμάται από το 80% όσων θα κάνουν διακοπές στη Γερμανία και το 59% όσων θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό.  Περί το ένα τρίτο των Γερμανών που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό προτιμούν τις πτήσεις.

Όσον αφορά τα ταξίδια τους στην Ευρώπη, δημοφιλέστερες χώρες προορισμού είναι η Αυστρία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ισπανία, συγκεντρώνοντας το 17% των προτιμήσεων. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα