Έρευνα: Ανθεκτικός στις κρίσεις ο τουρισμός | Σε μόλις 10 μήνες η ανάκαμψη των προορισμών

06 Nov 2019, 10:28 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Έρευνα: Ανθεκτικός στις κρίσεις ο τουρισμός | Σε μόλις 10 μήνες η ανάκαμψη των προορισμών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ιδιαίτερα ανθεκτικός στις κρίσεις είναι πλέον ο παγκόσμιος τουρισμός, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και του ειδικού σε θέματα διαχείρισης κρίσεων Global Rescue. 

Μελετώντας 90 κρίσεις κατά την περίοδο 2001-2018, η έρευνα διαπιστώνει ότι το 2018 χρειάσθηκαν μόλις 10 μήνες για την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης σε ένα προορισμό μετά από μια κρίση, όταν το 2001 απαιτούνταν 26 μήνες για την ανάκαμψη.

Από τις 4 κατηγορίες κρίσεων, που εξετάσθηκαν, η πολιτική αστάθεια αποδείχθηκε η πιο δύσκολη.

Οι πολιτικές κρίσεις είχαν μέσο χρόνο αποκατάστασης 22,2 μήνες (το ελάχιστο 10 μήνες), ενώ τα περιστατικά τρομοκρατίας ή ασφάλειας είχαν τον βραχύτερο μέσο χρόνο αποκατάστασης 11,5 μηνών (το ελάχιστο 2 μήνες).

Η ανάκαμψη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή ιώσεων σε έναν προορισμό απαίτησε χρόνους κατά μέσο όρο 16,2 μήνες και 19,4 μήνες αντίστοιχα (με ελάχιστο τον ένα μήνα και τους 10 μήνες αντίστοιχα).

Από τις 90 κρίσεις που αναλύθηκαν, το 32% αφορούσε την τρομοκρατία / ασφάλεια, το 13% ήταν ασθένειες / ιώσεις, το 19% πολιτική αστάθεια και το 36% φυσικές καταστροφές.

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε ότι τα ευρήματα αυτής της εκτεταμένης έρευνας δείχνουν πόσο ανθεκτικός είναι ο τομέας των ταξιδιων και του τουρισμού. Αν και πρέπει να γίνουν ακόμη και άλλες ενέργειες, είπε, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι χρόνοι ανάκαμψης μετά από μια κρίση μειώθηκαν σημαντικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες και ότι έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε από προηγούμενα περιστατικά και να συνεργαστούμε δημόσιος και ιδιωτικός τομέας για να υπάρξει πραγματική διαφορά στη μείωση των επιπτώσεων (οικονομικές και ανθρώπινες), τόνισε.

Στην έκθεση, το WTTC και η Global Rescue αναλύουν επιτυχημένα παραδείγματα διαχείρισης κρίσεων στην Κένυα, το Μεξικό, την Αίγυπτο, τη Χαβάη και την Ιαπωνία.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα