WTTC: Ο τουρισμός πρώτος κλάδος ανάπτυξης στον κόσμο για όγδοη χρονιά

02 Sep 2019, 14:30 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

WTTC: Ο τουρισμός πρώτος κλάδος ανάπτυξης στον κόσμο για όγδοη χρονιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο τουρισμός και τα ταξίδια ήταν ο κλάδος με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 3,9% έναντι 3,7% της βιομηχανίας αυτοκινήτων και 3,3% της Υγείας, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης υπερέβη και την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας (3,2%), για όγδοη συνεχή χρονιά.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού (WTTC), ο κλάδος ταξιδίων και τουρισμού αντιπροσώπευσε την περασμένη χρονιά το 10,4% (ή 8,8 τρισ. δολάρια ΗΠΑ) του παγκόσμιου ΑΕΠ, δηλαδή 1,4 φορά επάνω από τη Γεωργία (7,7%), 1,5 φορά τις Τράπεζες (7,1%), 1,7 φορά τον κλάδο των αυτοκινήτων (6,8%) και 1,7 φορά τις εξορύξεις (6%).

Η ισχυρή ανάπτυξη του κλάδου ταξιδίων και τουρισμού προήλθε από τη συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των νοικοκυριών μεσαίας τάξης, την ισχυρή ανάπτυξη της παγκόσμιας καταναλωτικής δαπάνης, των χαμηλών επιπέδων ανεργίας, της συνεχιζόμενης ανάκαμψης από απειλές ασφάλειας, της υποτίμησης νομισμάτων και της χαλάρωσης της πολιτικής έκδοσης βίζα σε ορισμένες χώρες στον κόσμο.

Ο κλάδος έχει συμβολή 319 εκατ. θέσεων εργασίας (το 10% του συνόλου της απασχόλησης), πάνω από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (9,1%) και την υγεία (7,4%).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα