ΕΛΣΤΑΤ: Βουτιά στο τζίρο των ελληνικών καταλυμάτων το α’ τρίμηνο

07 Jun 2019, 14:38 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Βουτιά στο τζίρο των ελληνικών καταλυμάτων το α’ τρίμηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μεγάλη μείωση που έφθασε το 37% παρουσίασε ο τζίρος στα ελληνικά καταλύματα το α’ τρίμηνο του 2019 έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2018, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στο δελτίο δείκτη κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης της ΕΛΣΤΑΤ.

Πρόκειται για την πρώτη χρονιά μέσα στην τελευταία τριετία που ο σχετικός δείκτης κύκλου εργασιών (περιλαμβάνει τα συνολικά ποσά που τιμολογήθηκαν από την επιχείρηση κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς, και τα οποία αντιστοιχούν σε πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών που παρασχέθηκαν σε τρίτους) στα καταλύματα παρουσιάζει μείωση, έναντι αυξήσεων τις προηγούμενες  χρονιές, ενώ με εξαίρεση το α’ τρίμηνο του 2016, όταν είχε σημειωθεί οριακή μείωση, είναι η πρώτη μείωση που καταγράφεται στον κλάδο την τελευταία πενταετία.

Ενδεικτικά, το α’ τρίμηνο του 2018 ο τζίρος στα καταλύματα παρουσίαζε αύξηση 9% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2017.

Όσον αφορά τα επίπεδα τζίρου που καταγράφηκαν το α’ τρίμηνο του 2019 σε καταλύματα και εστίαση, η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει μείωση 19,2%, έναντι αύξησης 9,7% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2018 προς το 2017.

Στην έρευνα για την κατάρτιση του ανωτέρω δείκτη περιλαμβάνονται επιχειρήσεις, με ετήσιο κύκλο εργασιών ίσο ή μεγαλύτερο των 220.000 ευρώ για τον κλάδο της παροχής καταλύματος.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα