Πως θα προσεγγίσετε κινέζους και ρώσους τουρίστες

10 Apr 2019, 11:16 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Πως θα προσεγγίσετε κινέζους και ρώσους τουρίστες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Κινέζοι και οι Ρώσοι είναι δύο εθνικότητες που απασχολούν και τους ξενοδόχους αλλά και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού καθώς έχουν μεγάλη αγοραστική δύναμη και βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των αγορών μέσω Tax Free, σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και αναλαμβάνουν την επιστροφή του φόρου σε εθνικότητες εκτός Ευρωπαικής Ένωσης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Global Blue για το 2018 οι Κινέζοι στην Ελλάδα, ελέγχουν πάνω από το 1/3 της αγοράς, με το μερίδιό τους να ανέρχεται σε 36% το 2018. Οι Αμερικανοί διατηρούν τη δεύτερη θέση στην κατάταξη με  μερίδιο 12% και οι Ρώσοι, κατέχουν την τρίτη θέση, ελέγχοντας το 5,5%.

Παρόμοια στοιχεία παρουσιάζει και η Planet με τους Κινέζους να βρίσκονται στην πρώτη θέση με 39%, τους Αμερικάνους στη 2η θέση με 8% και τους Ρώσους στην τρίτη θέση με 6%.

Η προσέλκυση των δύο αυτών εθνικοτήτων από τα ξενοδοχεία και τις άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού τομέα, ωστόσο, απαιτεί προσαρμογή στις απαιτήσεις και στις συνήθείες τους. Για παράδειγμα, όπως δείχνουν διεθνείς έρευνες, ένα από τα βασικά πράγματα που επιθυμεί ένας Κινέζος από το ξενοδοχείο του είναι η παροχή χαρτών και οδηγών στα Κινέζικα καθώς και έντυπο υλικό που τους διευκολύνει στις μετακινήσεις τους και στις αγορές τους.

Οι Ρώσοι, επίσης, που αγαπούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, χρησιμοποιούν έντυπο υλικό για τις περιηγήσεις, τα ψώνια και το φαγητό τους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 54% των Ρώσων χρησιμοποιούν online χάρτες και το 40% χρησιμοποιούν offline χάρτες.

Μέσα από τους χάρτες Athens Chinese Map & Athens Russian Map σας δίνεται η δυνατότητα να τους προσεγγίσετε, μιλώντας στη γλώσσα τους.

Οι χάρτες θα κυκλοφορήσουν αρχές Μαΐου και θα βρίσκονται για 12 μήνες καθημερινά σε περισσότερα από 160 ξενοδοχεία και άλλα σημεία στην Αθήνα. Θα διαβαστούν από περισσότερους από 150 χιλιάδες κινέζους και 60 χιλιάδες ρώσους τουρίστες στην Αθήνα.

Οι χάρτες εκδίδονται για έκτη συνεχόμενη χρονιά από την εταιρεία City Contact, την εταιρεία που από το 1996 καλύπτει τις ανάγκες πληροφόρησης τόσο των τουριστών όσο και των επαγγελματιών του χώρου, με εγκυρότητα και συνέπεια.

Είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που παρέχει οργανωμένη διανομή ενημερωτικών τουριστικών εντύπων (Guides, Maps και άλλα έντυπα), σε εκατοντάδες σημεία (ξενοδοχεία, μουσεία, AIRBNB, εστιατόρια κλπ) με αποκλειστικές συμβάσεις συνεργασίας, στις πιο τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Στα σημεία αυτά με τα Info Stand που τοποθετεί, οι τουρίστες με δική τους πρωτοβουλία επιλέγουν τα έντυπα που επιθυμούν για την ενημέρωσή τους. Το 2018, περισσότεροι από 4,3 εκατ. τουρίστες επέλεξαν και χρησιμοποίησαν τα έντυπά της.

Είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία μέλος της Visitor International, του διεθνή οργανισμού εταιρειών διανομής τουριστικών εκδόσεων σε όλο τον κόσμο.

*Εάν είστε ξενοδόχος και θέλετε να προμηθευτείτε έντυπα από τη City Contact, επικοινωνήστε με τον κ. Βαγγέλη Κεβρικοσαίο, στο τηλ. 210.8847826 ή στο email: va.kevri@citycontact.gr

*Για την προβολή της επιχείρησής σας στο νέο τεύχος του Athens Guide τον Ιουλίου, επικοινωνήστε με την κα Αλίνα Πετρή στο τηλ. 210.8847828 ή στο email: alina.petri@citycontact.gr

 

 

 

People photo created by freepik - www.freepik.com

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα