Ο τουρισμός εισφέρει 8,8 τρισ. δολ. στην παγκόσμια οικονομία

27 Feb 2019, 14:17 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Ο τουρισμός εισφέρει 8,8 τρισ. δολ. στην παγκόσμια οικονομία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ανάπτυξη 3,9% παρουσίασε ο παγκόσμιος κλάδος ταξιδίων και τουρισμού το 2018, με συμβολή ρεκόρ στην παγκόσμια οικονομία, εισφέροντας έσοδα 8,8 τρισ. δολαρίων και 319 εκατ. θέσεις εργασίας.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης του κλάδου είναι πάνω από τους αντίστοιχους του παγκόσμιου ΑΕΠ για όγδοη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού (WTTC).

Τα στοιχεία αυτά τοποθετούν τον τουρισμό στη δεύτερη θέση των ταχύτερα αναπτυσσόμενων κλάδων στον κόσμο, μετά τις κατασκευές, οι οποίες είχαν ανάπτυξη 4%. Ακολούθησαν ο κλάδος της υγείας με ανάπτυξη 3,1%, της τεχνολογίας (+1,7%) και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (+1,7%). 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του WTTC, το 2018 ο κλάδος ταξιδίων και τουρισμού ήταν υπεύθυνος για μία στις 5 νέες θέσεις εργασίας στον κόσμο την τελευταίας πενταετία.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, Gloria Guevara, δήλωσε ότι ο κλάδος αναμένεται να συμβάλλει με 100 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στην παγκόσμια οικονομία την ερχόμενη δεκαετία, αντιπροσωπεύοντας 421 εκατ. θέσεις εργασίας μέχρι το 2029.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα