Sex and The City: «Σφραγίζουν» το σπίτι της Carrie Bradshaw στη Νέα Υόρκη λόγω... ενοχλητικών τουριστών
22 Jan 2025, 10:56 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χριστίνα Λαΐνοπούλου
Τη σφράγιση του εμβληματικού κτιρίου της δημοφιλούς σειράς της δεκαετίας του 2000 Sex And The City, το οποίο αποτέλεσε έναν από τους κύριους χώρους γυρισμάτων ως το σπίτι της πρωταγωνίστριας Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), ενέκρινε η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων της Νέας Υόρκης, προκειμένου να προστετατευθεί η ιδιωτικότητα των ενοίκων.
Το κτίριο, το οποίο μέχρι και σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες της Αμερικανικής πρωτεύουσας, βρίσκεται στον αριθμό 66 της Perry Street στο West Village και έχει χαρακτηριστεί ως διαβαθμισμένο, πράγμα που σημαίνει ότι για οποιαδήποτε τροποποίηση της πρόσοψής του απαιτείται προηγούμενη συμφωνία της Επιτροπής, που είναι επιφορτισμένη με τη διατήρηση των ιστορικών τοποθεσιών της πόλης.
Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους ενοίκους να ζητήσουν να ληφθούν μέτρα για να αποφύγουν τα... αδιάκριτα βλέμματα των επισκεπτών, που μαζεύονται διαρκώς στο σημείο για μερικές σέλφι. Οι ένοικοι αλλά και η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος της τηλεοπτικής Carrie, εξέφρασαν παράπονα για «ενοχλητικούς» περαστικούς, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν την Επιτροπή να εγκρίνει την τοποθέτηση πύλης από ατσάλι και τσιμέντο στην πρόσοψη, ώστε να προστατευθεί η ιδιωτικότητά τους.
«Μην κοιτάτε μέσα από τα παράθυρά μας»
Το σπίτι αγοράστηκε το 1979 από την Barbara Lorber, η οποία στις 14 Ιανουαρίου παρουσιάστηκε ενώπιον της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων προκειμένου να αιτιολογήσει την ανάγκη προστασίας του κτιρίου και των ενοίκων του από επισκέπτες που, σύμφωνα με την ίδια, διαρκώς αθροίζονται στο σημείο και βγάζουν φωτογραφίες στα σκαλοπάτια του που έγιναν διάσημα σε όλο τον κόσμο μέσα από τη σειρά.
Η κ. Lorber επισήμανε ότι το σπίτι δεν θα πρέπει να κρυφτεί πίσω από μία πύλη, όμως ένα όμορφο [κτίριο] του 19ου αιώνα χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία σήμερα. Γείτονας περιέγραψε την κατάσταση ως «σκανδαλώδη» και έκανε λόγο για επιθέσεις στο ακίνητο «κάθε μέρα, όλη μέρα». Η κ. Lorber πρόσθεσε ότι οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να τραβούν φωτογραφίες από το δρόμο όμως «παρακαλώ μην μπαίνετε στο χώρο μας, μην κοιτάτε μέσα από τα παραθυρά μας».
Πώς θα είναι η κατασκευή
Τη θέση της ιδιοκτήτριας στήριξε ο αρχιτέκτονας Isidoro Cruz ο οποίος πρότεινε ένα πρότζεκτ κατασκευής που συνδυάζει ατσάλι με τσιμέντο. Διαβεβαίωσε ότι η κατασκευή θα λειτουργήσει προσθετικά στην ομορφιά της πρόσοψης, χωρίς να περιορίζεται σε ένα απλό εμπόδιο. Η Επιτροπή συμφώνησε ομόφωνα ανέδειξε μια πιο ελαφριά και πιο καθαρή κατασκευή. Δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία έναρξης του πρότζεκτ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ιδιωτικός χώρος που έχει παρουσιαστεί μέσα από τηλεοπτικό πρόγραμμα ή από το σινεμά, καλείται να εφαρμόσει περιορισμούς προκειμένου να προστατευθεί η ιδιωτικότητα των ενοίκων του. Στο σπίτι που χρησιμοποιήθηκε για γυρίσματα στο White Night in Seattle εγκαταστάθηκε πύλη, ενώ και στο Λονδίνο το σπίτι του Χάρι Πότερ πωλήθηκε με την προϋπόθεση ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα τοποθετούσαν έναν ψηλό φράχτη για να προστατευθούν από ενοχλητικούς επισκέπτες.
διαβάστε ακόμα
-
ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος: 1 ευρώ δράσεων επιστρέφει €6,26 στην κοινωνία 06/03 | 06:27
-
Εγκαίνια το 2026 για το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά 06/03 | 08:12
-
Η Ιωάννα Δρέττα πρόεδρος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου 05/03 | 19:59
-
H λάμψη της Μαρίας Κάλλας φέρνει χιλιάδες επισκέπτες στο Μουσείο της | Δήμος Αθηναίων 01/03 | 07:15
-
Φθορές στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπίου Διός και στο πωλητήριο του ΟΔΑΠ στα Λουλουδάδικα 02/03 | 10:39
-
Ζάκυνθος | Βενετσιάνικος Γάμος: Το ιδιαίτερο αποκριάτικο δρώμενο που συνδέει πολιτισμό με τουρισμό 28/02 | 11:08
-
Φεστιβάλ Επιδαύρου 2025: Λαμπρή Επέτειος – Σπουδαίες Παραστάσεις 20/02 | 18:03
-
«ΚΕΛΛΑΡΙ 10 | CELLAR 10» | Ντοκιμαντέρ για την ιστορία της ΑCHAIA CLAUSS 16/02 | 12:05
-
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Άγνωστες ιστορίες γυναικών των Κυκλάδων - Ξεναγήσεις για οικογένειες 12/02 | 18:41
-
Λίνα Μενδώνη: Σύσκεψη για την προστασία των αρχαιοτήτων σε Σαντορίνη- Κυκλάδες 07/02 | 13:30
δημοφιλέστερα
- 1 Στις 27 Μαρτίου τα πρώτα τσάρτερ της σεζόν στην Κρήτη | Ο Μανόλης Τσακαλάκης στο Tornos News 19.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 Ξενοδοχεία | One&Only Kéa Island: Δεύτερη σεζόν με νέες πολυτελείς βίλες 19.03.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 3 "Τουρισμός για Όλους" | Ποιοι κληρώθηκαν 19.03.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 4 Σημαντικά βραβεία για την easyJet από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 19.03.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 5 Διεθνείς δρομικές διοργανώσεις του Μαρτίου-Απριλίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ 19.03.2025 | ΕΟΤ
- 6 Περιφέρεια Κρήτης | Θετικές γνωμοδοτήσεις για το αεροδρόμιο στο Καστέλι και ξενοδοχεία 19.03.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 7 ΔΥΠΑ | 800 θέσεις εργασίας στα Χανιά από 25 επιχειρήσεις 19.03.2025 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 8 Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των Γάλλων για διακοπές στην Κρήτη 19.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 Ανοικτή επιστολή στους τουρίστες: Παρακαλώ μην έρθετε διακοπές στη Μαγιόρκα 17.03.2025 | ΚΟΣΜΟΣ
- 10 +6,1% η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' δίμηνο του 2025 19.03.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ