Συμπεριληπτικά, ελκυστικά και βιώσιμα μουσεία

28 Sep 2023, 07:39 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Συμπεριληπτικά, ελκυστικά και βιώσιμα μουσεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί η 3η Ενημερωτική Συνάντηση για την Αναγνώριση και Πιστοποίηση των Ελληνικών Μουσείων με τίτλο «Συμπεριληπτικά, ελκυστικά και βιώσιμα μουσεία», στην οποία θα πραγματοποιηθεί η απονομή των Σημάτων Αναγνώρισης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα υπήρξε το πρώτο δημόσιο μουσείο που έλαβε την πιστοποίηση-αναγνώριση από το Υπουργείο Πολιτισμού μετά την κατάθεση, από το φορέα, ενός ολοκληρωμένου και πληρέστατου φακέλου.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε μετά από την πρώτη ενημερωτική συνάντηση του Υπουργείο Πολιτισμού στην οποία συμμετείχε ο φορέας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Το μουσείο θα συμμετέχει στην ημερίδα παρουσιάζοντας τη διαδικασία της απόκτησης της αναγνώρισης-πιστοποίησης και παράλληλα θα παραλάβει το ειδικό σήμα το οποίο θα αποτελεί πλέον μέρος της ταυτότητας του φορέα. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της νέας πλατφόρμας-ΟΠΣ για την Αναγνώριση και εισηγήσεις στελεχών του Υπουργείου που αφορούν στη γενικότερη λειτουργία των μουσείων.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα