Η Κρατική ορχήστρα Αθηνών ταξιδεύει σε Χανιά και Ηράκλειο

06 Mar 2023, 08:30 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η Κρατική ορχήστρα Αθηνών ταξιδεύει σε Χανιά και Ηράκλειο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 9 και στις 10 Μαρτίου στα Χανιά και στο Ηράκλειο της Κρήτης αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Συνόλου Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Metallon, με ένα αφιέρωμα στον Νίνο Ρώτα, ενώ στο Ηράκλειο θα λάβει χώρα η συναυλία Quintarco & ούτι, με τη σύμπραξη του ουτίστα Αλέκου Βρετού, από την Κρατική ορχήστρα Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ως Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών και έκτοτε πέρασε από διάφορα στάδια, τόσο ως προς την ονομασία, όσο και ως προς τον τρόπο λειτουργίας της. Η πρώτη συναυλία της ως Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1943. Από την ίδρυσή της έως σήμερα, προσφέρει στους Έλληνες την δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα