Με νέα οπτική ταυτότητα ξεκινά το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022 (video)

29 Mar 2022, 16:04 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Με νέα οπτική ταυτότητα ξεκινά το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022 (video)

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με νέα οπτική ταυτότητα και διευρυμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκινά στα τέλη Μαϊου το εφετινό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, διανύοντας την 7η δεκαετία ζωής του.

Τα τρία βασικά σημεία στα οποία θα πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ το 2022 θα είναι το συγκρότημα Πειραιώς 260, το Ηρώδειο και η Επίδαυρος.

Η υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, μιλώντας κατά την παρουσίαση του Φεστιβάλ, δήλωσε ότι το συγκρότημα Πειραιώς 260 βρίσκεται στη διαδικασία να περάσει στην ιδιοκτησία του υπουργείου Πολιτισμού από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, και θα συνυπάρχει με τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, 3 εκατ. ευρώ έχουν ήδη κατοχυρωθεί για τις ανάγκες του φεστιβάλ για αναβάθμιση των υποδομών και κτιρίων που εξυπηρετούν τις λειτουργίες του στο Ηρώδειο, στην Επίδαυρο και στο Πειραιώς 260.

Το φεστιβάλ επεκτάθηκε στο χώρο και το χρόνο αλλά και στο πεδίο δραστηριοποίησής του, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μιλώντας στην εκδήλωση. Για φέτος έχουν προγραμματιστεί 70 παραγωγές στις οποίες θα συμμετάσχουν 2.000 καλλιτέχνες και 1.000 από το εξωτερικό.

Το φεστιβάλ, τόνισε ο υφυπουργός, γίνεται όλο και πιο εξωστρεφές, συνεργάζεται με φορείς του εξωτερικού και εκπέμπει προς τα έξω τον ελληνικό πολιτισμό, ιδιαίτερα με τις εξειδικευμένες ενότητες Showcases.

Ο γενικός διευθυντής του φεστιβάλ, κ. Ιωάννης Καπλάνης, επισήμανε από την πλευρά του ότι για το δημοσιονομικό έτος 2021, το φεστιβάλ είχε έσοδα ύψους 2 εκατ. ευρώ, μειωμένα έναντι του 2019, και προσέλκυσε 145.000 θεατές, ενώ η μείωση των εσόδων μόνο από τις επιχορηγήσεις έφτασαν το 1 εκατ. ευρώ.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα