Κομμώσεις και περιποίηση νυχιών μέσα σε μουσεία στην Ολλανδία σε ένδειξη διαμαρτυρίας

20 Jan 2022, 12:13 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Κομμώσεις και περιποίηση νυχιών μέσα σε μουσεία στην Ολλανδία σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους περιορισμούς, που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, τα ολλανδικά μουσεία και αίθουσες συναυλιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων μετατράπηκαν προσωρινά χθες 19 Ιανουαρίου σε σαλόνια ομορφιάς και γυμναστήρια.

Ένας κουρέας και δύο καλλιτέχνες στην περιποίηση νυχιών πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες, ανάμεσα σε ανεκτίμητα έργα τέχνης στο Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, ενώ δύο κουρείς έστησαν τις καρέκλες τους στη σκηνή του Concertgebouw στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Οι άνθρωποι του πολιτισμού στην Ολλανδία διαμαρτύρονται γιατί οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες παραμένουν κλειστές ενώ καταργήθηκαν οι περιορισμοί την περασμένη εβδομάδα σε καταστήματα και στα λεγόμενα «επαγγέλματα επικοινωνίας», όπως κουρείς,  ινστιτούτα περιποίησης νυχιών - ακόμη και οίκοι ανοχής.

Περίπου 70 πολιτιστικοί χώροι συμμετείχαν στη διαμρτυρία. «Θέλαμε να επισημάνουμε ότι ένα μουσείο είναι μια ασφαλής επίσκεψη και ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτοί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η διευθύντρια του Μουσείου Βαν Γκογκ, Εμίλι Γκόρντενκερ.

 Η ίδια γνωστοποίησε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τη δήμαρχο και της είπε ότι ο Δήμος δεν επιτρέπει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που συγκεντρώνουν κόσμο και ότι θα λάβουν προειδοποίηση να κλείσουν.

Σε κοντινή απόσταση, η εκδήλωση "Hair salon at the Concertgebouw" είχε δύο μασκοφόρους κουρείς να κόβουν τα μαλλιά επισκεπτών στη σκηνή, ενώ η ορχήστρα έπαιζε τη Συμφωνία Νο. 2 του Charles Iver.

"Μετά από δύο χρόνια υπομονής και μια διαρκώς εποικοδομητική στάση, είναι καιρός για μια δίκαιη προοπτική για τον πολιτιστικό τομέα", δήλωσε ο διευθυντής του Concertgebouw Simon Renink.

Μαθήματα γυμναστικής πραγματοποιήθηκαν στη γκαλερί Mauritshuis στη Χάγη, όπου βρίσκεται το διάσημο "Κορίτσι με το σκουλαρίκι από Peal" του Vermeer, ενώ το μουσείο Speelklok στην Ουτρέχτη μετατράπηκε σε γυμναστήριο.

Η διαμαρτυρία ακολουθεί παρόμοια στάση ανυπακοής από μπαρ και εστιατόρια στην Ολλανδία κατά ορισμένων μέτρων για τον COVID-19.

Τα καφέ άνοιξαν σε πολλές πόλεις το Σαββατοκύριακο παρά την ανακοίνωση της κυβέρνησης την Παρασκευή ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

 

 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα