Ενίσχυση του Μουσείου Τρίπολης με ψηφιακές δράσεις ανάδειξης των εκθεμάτων του

18 Jan 2022, 09:34 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ενίσχυση του Μουσείου Τρίπολης με ψηφιακές δράσεις ανάδειξης των εκθεμάτων του

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση του Μουσείου της Τρίπολης με ψηφιακές δράσεις ανάδειξης των εκθεμάτων του αλλά και τη διαχείριση και προβολή της συλλογής του στο διαδίκτυο.

Το φυσικό και ψηφιακό μουσείο της Τρίπολης θα αποτελεί χώρο πολιτισμού που θα έχει στόχο να λειτουργεί ως αφετηρία και ως καθοδηγητής για τον επισκέπτη του δήμου για όλους χώρους πολιτισμού και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής. Χωροθετημένο στο κέντρο της πόλης και με τη χρήση πολυμέσων και σύγχρονων τεχνολογιών θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δημιουργεί μία συνολική εικόνα όλων των χώρων πολιτισμού του δήμου καθώς και των σημαντικών σταθμών του στην ελληνική ιστορία.

Χάρη στη δυνατότητα παροχής συνδυασμένης φυσικής και ψηφιακής πληροφορίας με τρισδιάστατα βίντεο, ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές και ολογράμματα ο επισκέπτης θα αποκτά ολιστική κατανόηση των θεμάτων και έτσι θα του γεννάται η επιθυμία για την μετέπειτα επίσκεψη σε διάφορα σημεία του δήμου ή θα εμβαθύνει και θα εμπλουτίζει την εμπειρία της πρότερης επίσκεψής του.

Ήδη ο Δήμος έχει καθορίσει τους όρους ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη δημιουργία φυσικού και ψηφιακού μουσείου στο κτίριο του Πετροπουλείου Κληροδοτήματος συνολικού προϋπολογισμού 262.929 ευρώ.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα