Μετά τους Gucci, Balenciaga, Chanel, Prada, Armani, και Burberry και ο Οίκος Yves Saint Laurent δεν θα χρησιμοποιεί προϊόντα γούνας

06 Oct 2021, 12:33 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Μετά τους Gucci, Balenciaga, Chanel, Prada, Armani, και Burberry και ο Οίκος Yves Saint Laurent δεν θα χρησιμοποιεί προϊόντα γούνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο ένας μετά τον άλλο, οι Οίκοι μόδας ανακοινώνουν ότι δεν θα χρησιμοποιούν πλέον προϊόντα γούνας.

Στο πλαίσιο αυτό και ο Όμιλος Kering ανακοίνωσε ότι δύο οίκοι μόδας του Yves Saint Laurent και Brioni δεν θα χρησιμοποιούν προϊόντα γούνας από το 2022.

Η ανακοίνωση του προέδρου του ομίλου, κ. François Henri Pinault, σημειώνει ότι ο σημερινός κόσμος έχει αλλάξει και οι κοινωνικές αξίες πρέπει να καθοδηγούνται από τις νέες αντιλήψεις περί πολυτέλειας που είναι αναπόσπαστο μέρος των περιβαλλοντικών και κοινωνικών στάνταρ. Η σφαγή ζώων που δεν προορίζονται για τρόφιμα αλλά αποκλειστικά για τη γούνα τους δεν ανταποκρίνεται πλέον στην έννοια της Πολυτέλειας. Οι δυο αυτές εταιρίες του ομίλου ήταν οι τελευταίες του ομίλου που ακολούθησαν τα βήματα που υπαγόρευσαν τα κινήματα προστασίας ζώων με τελευταία τη διαδήλωση στο Παρίσι μπροστά στα καταστήματα του Yves Saint Laurent Avenue Montaigne.

Από τους οίκους του ομίλου Kering ο οίκος Gucci ήταν ο πρώτος που ακολούθησε αυτή την πολιτική μη χρήσης γουναρικών από το 2018. Στη συνέχεια προστέθηκαν οι Balenciaga, Botega Veneta και Αlexander McQueen.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μετάβαση των μεγάλων οίκων μόδας σε προϊόντα που δεν χρησιμοποιούν γούνα στα είδη πολυτελείας. Από το 2020 οι ακόλουθοι οίκοι διέκοψαν τη χρήση γουναρικών προϊόντων: Chanel, Prada, Armani, και Burberry.

Από την άλλη πλευρά, ο Όμιλος LVMH αντέδρασε την προηγούμενη εβδομάδα με ανακοίνωση ότι αφήνει τους οίκους της να εφαρμόσουν την πολιτική παραγωγής προϊόντων από γούνα εφόσον η πολυτελής πελατεία τους τα επιθυμεί, υπό τον όρο της καλής μεταχείρισης των ζώων κατά το δυνατό και με στόχο την πλήρη ιχνηλασιμότητα αυτών (100%) μέχρι το 2026, αλλά όχι προϊόντων γούνας με προέλευση ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα