Πολιτισμός και αθλητισμός στον Τυρό Αρκαδίας

11 Sep 2021, 11:55 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πολιτισμός και αθλητισμός στον Τυρό Αρκαδίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στον Τυρό της Αρκαδίας η αθλητική εκδήλωση Tyros Triathlon, διοργάνωσης ΚοινΣΕπ Α Χώρα Νάμου.

Το διήµερο των πολιτιστικών και παράλληλων αθλητικών εκδηλώσεων διεξάγεται για 10η χρονιά, με τη συμμετοχή των σηµαντικότερων Ελλήνων αθλητών.

Φέτος, για πρώτη χρονιά  γίνεται προσπάθεια να ενωθούν οι 10 καλύτερες διοργανώσεις τριάθλου στην Ελλάδα, ώστε να δηµιουργηθεί ένα ενιαίο πρωτάθλημα. Στους αγώνες συμμετέχουν και αθλητές με κινητικά προβλήματα, οι περισσότεροι εκ των οποίων εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Ειδικότερα, στις 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν κολυμβητικοί αγώνες των 500, των 750 και των 1500 μέτρων, καθώς και κολυμβητικοί αγώνες αθλητών με κινητικά προβλήματα. Παράλληλα, στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη θα λάβουν χώρα ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και ημερίδα διατροφής και άσκησης. Στη συνέχεια, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Κεντρικός αγώνας Τριάθλου, καθώς και ο παιδικός αγώνας Swim – Run.

Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες διοργανώσεις, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1500 σε αθλητές και επισκέπτες, προσφέροντας σηµαντικά οικονοµικά οφέλη για την περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο, η Κυνουρία προβάλλεται ως ασφαλής και ιδανικός αθλητικός τουριστικός προορισµός,  επιδιώκοντας τη διεξαγωγή περισσότερων θεματικών διημέρων σε ημερομηνίες χαμηλότερης τουριστικής κίνησης. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα