Οι σύνεδροι του Διεθνούς Συνεδρίου Στρατιωτικής Ιστορίας στο Πολεμικό Μουσείο

06 Sep 2021, 15:07 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Οι σύνεδροι του Διεθνούς Συνεδρίου Στρατιωτικής Ιστορίας στο Πολεμικό Μουσείο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Πολεμικό Μουσείο, φιλοξένησε πρόσφατα τους συνέδρους του 46ου Διεθνούς Συνεδρίου Στρατιωτικής Ιστορίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Ελληνικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιστορίας (ΕΕΣΙ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν 120 σύνεδροι από 27 χώρες του κόσμου, ήταν οι «Αγώνες Ανεξαρτησίας και Απελευθερωτικοί Πόλεμοι από το 18ο αιώνα».

Τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Στρατιωτικής Ιστορίας, κ. Massimo de Leornadis και τους συνέδρους, τους οποίους συνόδευε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιστορίας Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Ραχμανίδης και η Σύμβουλος του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Δρ. κ. Ευπραξία Σ. Πασχαλίδου, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιος Λιάσκος και ο Σύμβουλος του ΔΣ Υποστράτηγος κ. Αριστομένης Αθ. Κράγκαρης. 

Ακολούθησε ενημέρωση στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» από τον Υποστράτηγο κ. Αριστομένη Αθ. Κράγκαρη σχετικά με το Πολεμικό Μουσείο και τα παραρτήματα του, καθώς και από τον Διευθυντή Δ4/ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο (ΕΑ) κ. Απόστολο Μητσόπουλο σχετικά με θέματα Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ. Μετά την ενημέρωση αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. Η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση δείπνου στο χώρο του αιθρίου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τη Στρατιωτική Μουσική Πολεμικής Αεροπορίας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα