1ος Μαραθώνιος Γαστρονομίας στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

15 Aug 2021, 09:55 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

1ος Μαραθώνιος Γαστρονομίας στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 29 Αυγούστου και ώρα 19.30, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου ο 1ος Μαραθώνιος Γαστρονομίας. Στόχος της εκδήλωσης, είναι η στήριξη της τοπικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικής δράσης των τοπικών παραγωγών του Δήμου Μαραθώνος, καθώς και η προώθηση των αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων.

Παράλληλα, ο μαραθώνιος γαστρονομίας έχει ως στόχο την προβολή του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, εφόσον η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου στον Μαραθώνα.

Το παρών θα δώσουν η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και η Παναττική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκών Αγορών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα συμμετέχουν οι επαγγελματίες παραγωγοί που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, μονάδες παραγωγής και μεταποίησης, προκειμένου να προβάλουν τα τοπικά προϊόντα όπως είναι για παράδειγμα το κρασί, το μέλι, το λάδι,τα γαλακτοκομικά, τα κηπευτικά και τα παραδοσιακά προϊόντα.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με παραδοσιακούς χορούς τοπικών συλλόγων, ενώ οι επιχειρήσεις εστίασης θα προσφέρουν μικρά κεράσματα με τοπικά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τηρούνται οι αποστάσεις και οι όροι ασφαλείας λόγω κορωνοϊού, ενώ τα κεράσματα θα προσφέρονται σε συσκευασίες μιας χρήσης. Οι συμμετέχοντες θα φορούν υποχρεωτικά γάντια και μάσκες.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα