Το 19ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο

02 Aug 2021, 10:05 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Το 19ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πάτμου αποφάσισε τη διοργάνωση του 19ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής από 27 έως 29 Αυγούστου.

Στις 18 διοργανώσεις του έως σήμερα, δόθηκαν περισσότερες από 200 συναυλίες, από εκατοντάδες επιλεγμένα μουσικά σύνολα και σημαντικούς
καλλιτέχνες. Συμμετείχαν οι σημαντικότερες συμφωνίες μουσικών συνόλων της Ελλάδας και άλλων χωρών που ερμήνευσαν έργα με θεματολογία την έκφραση του χριστιανικού συναισθήματος με  την ευρεία έννοια ανεξαρτήτως δογμάτων ή εκκλησιών. Δεκάδες χιλιάδες θεατές του Φεστιβάλ τα 18 αυτά χρόνια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σε έναν μαγευτικό χώρο έξω από το Ιερό Σπήλαιο της  Αποκάλυψης, εκλεκτές ερμηνείες έργων από τον μεσαίωνα έως και ειδικά συντιθεμένων για το Φεστιβάλ,  μουσική κλασσική και σύγχρονη, βυζαντινή και γκόσπελ, δημοτική και έντεχνη.

Για φέτος λόγω της πανδημίας θα ληφθούν ειδικά μέτρα για τη μη εξάπλωση της όπως η καθημερινή απολύμανση των χώρων, η τήρηση αποστάσεων κ.λ.π. Επίσης στην περίπτωση που θα εκδοθούν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ ή την Πολιτική Προστασία για ακύρωση εκδηλώσεων τότε το Φεστιβάλ θα ματαιωθεί. Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ στηρίζεται οικονομικά, από τον Δήμος Πάτμου μέσω του Πνευματικού Κέντρου και τη ΔΕΔΔΗΕ. Η Ιερά Μονή Πάτμου συμβάλλει με την παραχώρηση του αμφιθεάτρου έξω από το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα