Ακρόπολη: Κλειστή σήμερα λόγω εργασιών, προκαλώντας ταλαιπωρία σε τουρ, ελλείψει έγκαιρης ενημέρωσης

27 Oct 2020, 12:18 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Ακρόπολη: Κλειστή σήμερα λόγω εργασιών, προκαλώντας ταλαιπωρία σε τουρ, ελλείψει έγκαιρης ενημέρωσης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την τελευταία στιγμή, χθες 26 Οκτωβρίου, το υπουργείο Πολιτισμού ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου ότι σήμερα 27 Σεπτεμβρίου, λόγω εκτελούμενων εργασιών στο πλαίσιο του Έργου «Διαμόρφωση Διαδρομών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για άτομα με δυσκολία στην κίνηση», το πλάτωμα του Ιερού Βράχου θα παραμείνει κλειστό, για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών.

Ξεναγοί και τουρίστες, που είχαν προγραμματίσει σήμερα τουρ ή επίσκεψη στην Ακρόπολη δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν και έτσι πήγαν εκεί, χωρίς, βεβαίως, να μπορέσουν να μπουν.

Εκεί πληροφορήθηκαν ότι η  επίσκεψη είναι δυνατή μόνο στη Νότια Κλιτύ της Ακρόπολης και η είσοδος σε αυτήν είναι δωρεάν.

Ξεναγοί, που επικοινώνησαν με το Tornos News, μετέφεραν την απογοήτευση τουριστών που θα φύγουν σήμερα ή αύριο, οπότε δεν προλαβαίνουν να δουν την Ακρόπολη και εύλογα διερωτώνται: Είναι δύσκολο το υπουργείο Πολιτισμού να ενημερώνει εγκαίρως, τουλάχιστον κάποιες ημέρες πριν, για εργασίες που προφανώς είναι προγραμματισμένες από καιρό και δεν προέκυψαν εκτάκτως, ώστε να γίνονται και οι ανάλογες προσαρμογές στα τουρ; Είναι που είναι εξαιρετικά δύσκολη η χρονιά, γιατί να υπάρχει άσκοπη ταλαιπωρία ξεναγών και των λίγων τουριστών, που έχουν έρθει φέτος;

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα