Φεστιβάλ Γεύσεων στη Λαγκάδα της Χίου με σύνθημα μένουμε ασφαλείς και δημιουργούμε με γεύση και παράδοση

05 Aug 2020, 11:48 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Φεστιβάλ Γεύσεων στη Λαγκάδα της Χίου με σύνθημα μένουμε ασφαλείς και δημιουργούμε με γεύση και παράδοση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 3ο Φεστιβάλ Γεύσεων συνδιοργανώνουν στις 12 Αυγούστου ο Δήμος Χίου και ο Πολιτιστικός Όμιλος Λαγκάδας, σε χώρο ελεγχόμενο ως προς την είσοδο του κόσμου.

Τα Φεστιβάλ Γεύσεων Λαγκάδας ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του νεοσύστατου Προοδευτικού Ομίλου Λαγκάδας το 2018, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του χωριού ως ένα τουριστικό - γευστικό προορισμό της Χίου. Το Φεστιβάλ Γεύσεων Λαγκάδας στοχεύει στη γαστρονομία με τη δημιουργία γευστικών προτάσεων που θα χρησιμοποιούν και θα αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα, την τουριστική προβολή του φυσικού κάλλους της Λαγκάδας και την εκθεσιακή και εμπορική προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων και των παραγωγών τους.

Σημειώνεται ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν σημαντική, ενώ φέτος, το Φεστιβάλ Γεύσεων Λαγκάδας θα έχει μια πολύπλευρη τοποθέτηση όσον αφορά τη γεύση. Οι παρουσιάσεις, έχουν ως εξής:

-Ιατρική παρουσίαση, με εισηγητές τους γιατρούς Δημήτρη Αφενδούλη και Μάρω Μουτάφη από την Καρδιολογική Κλινική του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την πολυετή έρευνα για τα οφέλη της μαστίχας στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

-Διατροφολογική παρουσίαση, με εισηγήτρια την διατροφολόγο Νικολέτα Τουρλιώτη με θέμα τα παραδοσιακά προϊόντα στο πιάτο μας και οι θρεπτικές τους αξίες.

-Ιστορική παρουσίαση, με εισηγήτρια την κα Τσιροπινά με θέμα «ο κύκλος που έκλεισε», αναφορά στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής τους ψωμιού στον παλιό μύλο και τους παραδοσιακούς φούρνους του παρελθόντος.

-Συμβουλές Ευεξίας, με εισηγήτρια την κα Κυριακάκη από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών, με θέμα της τα οφέλη της μαστίχας στην υγεία.

Τέλος, ο Προοδευτικός Όμιλος Λαγκάδας για την φετινή χρονιά με όλες τις δυσκολίες της, ευελπιστεί να προσφέρει ένα πλούσιο ενημερωτικό φεστιβάλ, έχοντας παράλληλα ως σύνθημά του, μένουμε ασφαλείς και δημιουργούμε με γεύση και παράδοση.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα