Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού: 400 Αθηναίοι ανακάλυψαν την πόλη τους στο εφετινό Κυνήγι Θησαυρού

24 Feb 2020, 14:52 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού: 400 Αθηναίοι ανακάλυψαν την πόλη τους στο εφετινό Κυνήγι Θησαυρού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με πολλές συμμετοχές οικογενειών με παιδιά αλλά και ομάδων Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020, το 10ο Κυνήγι Θησαυρού, που οργάνωσε το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού.

Στην εφετινή εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 400 Αθηναίοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε σημαντικά μουσεία και μνημεία της Πλάκας, της «συνοικίας των Θεών», ανακαλύπτοντάς τα μέσα από γρίφους.

Στη διάρκεια της περιήγησης στα αξιοθέατα, οι συμμετέχοντες ελάμβαναν οδηγίες με τη μορφή γρίφων, βάσει των οποίων καλούνταν να ανακαλύψουν μόνοι τους τα σημεία ενδιαφέροντος για τα οποία γίνονταν λόγος. 

Ανάμεσα στα σημεία στα οποία εστιάστηκε το εφετινό Κυνήγι Θησαυρού ήταν το μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, από όπου ξεκίνησε η διαδρομή ανακάλυψης, η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη (τέλη 11ου ή αρχές 12ου αιώνα) με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες Αγίων από τον 13ο αιώνα, το τζαμί στο χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, γνωστό ως Φετιχιέ Τζαμί (σημαίνει το «τζαμί του Πορθητή, του κατακτητή), και ο Πύργος των Ανέμων, το αρχαιότερο πλανητάριο και μετεωρολογικός σταθμός στην Ελλάδα αλλά στα καλύτερα διατηρημένα κτήρια του είδους του στον κόσμο.

Όσοι ολοκλήρωσαν την αποστολή κέρδισαν δωρεάν ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 3 Μαρτίου, ενώ οι μικρής ηλικίας συμμετέχοντες παρέλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής και μικρά αναμνηστικά της συμμετοχής τους.

Η ξενάγηση αυτή έγινε προκειμένου περισσότεροι Αθηναίοι να γνωρίσουν την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης τους.

Κάθε χρόνο στο Κυνήγι Θησαυρού συμμετέχουν πάνω από 500 άτομα, ιδιαίτερα οικογένειες με παιδιά, καθώς τους προσφέρεται δωρεάν και με έντονο το στοιχείο της περιπέτειας, η δυνατότητα να ανακαλύψουν από κοντά την ιστορία της Αθήνας.

 

 

 

 

* Οι φωτογραφίες είναι της ξεναγού κυρίας Γεωργίας Σαμαρά 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα