Πάρνηθα: Το γήπεδο- φάντασμα του ΣΕΓΑΣ στα 1000 μέτρα υψόμετρο όπου "προπονούνται" λύκοι και ελάφια

13 Jan 2020, 13:24 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Πάρνηθα: Το γήπεδο- φάντασμα του ΣΕΓΑΣ στα 1000 μέτρα υψόμετρο όπου "προπονούνται" λύκοι και ελάφια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Απολαύστε μια πτήση πάνω από το εγκαταλελειμένο προπονητήριο του ΣΕΓΑΣ στην Πάρνηθα, στα 1000 μέτρα υψόμετρο. Στο άλλοτε πολύβουο αυτό γήπεδο "προπονούνται" πλέον λύκοι και ελάφια όπως μαρτυρούν τα ίχνη που υπάρχουν στο λασπωμένο ταρτάν.

Κατεστραμμένο από τις πυρκαγιές του 2007 και ξεχασμένο, σε υψόμετρο 1.048 μέτρων, το προπονητήριο του ΣΕΓΑΣ ήταν ένα πραγματικό στολίδι "ήπιου χαρακτήρα". Δεν είχε φωτισμό, καμία τσιμεντένια κατασκευή, "έδενε" με το περιβάλλον. Οι πυρκαγιές του 2007 έκαψαν σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά τους, κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις πέριξ του στίβου που διατηρείται ακόμη και σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση (το ταρτάν έχει αλλοιωθεί σε ελάχιστα σημεία της διαδρομής) και το μόνο που συναντά κανείς είναι στάχτες και συντρίμμια. Ακόμη και ο μικρός δρόμος που περνάει μπροστά του βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Αν και ούτως ή άλλως μια κατεβασμένη μπάρα δεν επιτρέπει σε κανέναν να πλησιάσει με το αυτοκίνητό του. 

Αν κάποιος θέλει να γυμναστεί με την συνοδεία καθαρού αέρα, τιτιβισμάτων και μερικών περήφανων δέντρων που στέκουν ακόμη όρθια, το προπονητήριο του ΣΕΓΑΣ είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι άλλωστε κοντά στην Αθήνα.

Ανεβαίνοντας τη λεωφόρο Πάνρνηθος, βρίσκετε το παλιό Σανατόριο και το Πάρκο των ψυχών. Αφήνετε εκεί το αυτοκίνητο και περπατάτε περίπου 15 λεπτά στο δρόμο που περνάει μπροστά από το Σανατόριο και θα βρείτε το γήπεδο του ΣΕΓΑΣ στα αριστερά σας. 

Απολαύστε το βίντεο, που προέρχεται από τον χρήστη του Youtube, Haanity...

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα