Η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών στο Μουσείο Green Vault της Δρέσδης

25 Nov 2019, 14:49 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών στο Μουσείο Green Vault της Δρέσδης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών σημειώθηκε σήμερα 25 Νοεμβρίου νωρίς το πρωί στο Μουσείο Green Vault ("Πράσινος Θόλος") της Δρέσδης.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι ληστές πήραν διαμάντια και κοσμήματα, η αξία των οποίων μπορεί να φτάνει το 1 δισ.ευρώ.

Οι ληστές έκοψαν το ρεύμα στο Μουσείο και μπήκαν πριν από τις 5 το πρωί ανενόχλητοι στο κτήριο από ένα παράθυρο. Λόγω του μεγεθους του παραθύρου, εκτιμάται ότι οι ληστές ήταν μικρόσωμοι. Οι ληστές διέφυγαν με λιμουζίνα.

Οι Αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη στη δημοσιότητα λίστα με τα κλοπιμαία και ελπίζουν ότι οι ληστές θα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Το Green Vault είναι ένα μοναδικό ιστορικό μουσείο που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή θησαυρών στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1723  και διαθέτει μια πλούσια ποικιλία από εκθέματα από το μπαρόκ μέχρι τον κλασικισμό. Η ονομασία του προήλθε από τα κιανόκρανα των αρχικών δωματίων από το ορυκτό μαλαχίτη, που έχει πράσινο χρώμα.

Ο Πρωθυπουργός της Δρέσδης Michael Kretschmer εξέφρασε την οργή του για τη ληστεία, τονίζοντας ότι τα εκθέματα αποκτήθηκαν με πολύ κόπο από το ελεύθερο κράτος της Σαξονίας, εδώ και πολλούς αιώνες. Η συλλογή, είπε, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Σαξονίας.

 Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου , εκτίθενταν πάνω από 3.000 αριστουργήματα από χρυσό.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα