24η Art Athina στο Ζάππειο με τη συμμετοχή 36 γκαλερί

13 Sep 2019, 11:22 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

24η Art Athina στο Ζάππειο με τη συμμετοχή 36 γκαλερί

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο η 24η Art Αθήνας, επιστρέφοντας στο κέντρο της πόλης. Την έκθεση έχει προγραμματισθεί να εγκαινιάσει σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Προκόπης Παυλόπουλος.

Το πλούσιο πρόγραμμα της φετινής έκθεσης περιλαμβάνει την παρουσίαση 36 γκαλερί, κυρίως από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, όπως Εδιμβούργο, Νιου Τζέρσεϊ, Μελβούρνη και Κύπρο,  ενώ το παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα μετρά περίπου 40 μεμονωμένες δράσεις.

Ανάμεσα στους αξιόλογους καλλιτέχνες της έκθεσης, ξεχωρίζει μεταξύ άλλων και η βραβευμένη ζωγράφος Εμμανουέλα Λιάγκου, η οποία συμμετέχει στην έκθεση με την Epsilon Art Gallery.  Η καλλιτέχνης,  μέσα από την ιδιαίτερη ζωγραφική της, ανοίγει νέους δρόμους προσέγγισης ευαίσθητων θεμάτων της επίγειας και επουράνιας ζωής.

Η πολυθεματικότητα των έργων της, εκπληρώνει τόσο τους στόχους του προβληματισμού απέναντι στα ανθρώπινα συναισθήματα, όσο και απέναντι στα συναισθήματα που προκαλούν τα πλάσματα της φύσης, όπως είναι το παγκοσμίως γνωστό γαϊδουράκι.

Το γαϊδουράκι της Ελλάδας, είναι εδώ και πολλά χρόνια άρρηκτα συνδεδεμένο με αρκετά ελληνικά νησιά, ως μέσο μεταφοράς επιβατών σε δύσβατες περιοχές, δίνοντας ωστόσο σήμερα μια άλλη διάσταση στη συνέχιση της παράδοσης. Μέσα από τα δικά της μάτια, η καλλιτέχνης προτρέπει επισκέπτες και κατοίκους να τιμήσουν την ελληνική  παράδοση παίρνοντας μαζί τους σε καμβά ή ύφασμα ένα χαρούμενο και ελεύθερο ιπποειδές, όπως ακριβώς απεικονίζεται στα έργα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλούσιο καλλιτεχνικό έργο της κας Λιάγκου εκτίθεται στις γκαλερί Artshot Sofia Gaitani στην Ακρόπολη, στην premium συλλογή της Roma Gallery στο Κολωνάκι, στην Aphrodite Gallery Mykonos στη Μύκονο, στο Aphrodite Venus Hotel στη Σαντορίνη, αλλά και σε επιλεγμένους χώρους στη Λευκάδα. Στα επόμενα σχέδιά της, είναι η Art Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και χώροι τέχνης στη Νάξο και στην Πάρο, προσανατολιζόμενη στην απογείωση της θετικής απεικόνισης ελληνικών εμβληματικών φιγούρων.

 

 

 
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα