Η Πανσέληνος στις 15 Αυγούστου- Εκδηλώσεις σε 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

13 Aug 2019, 11:08 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Η Πανσέληνος στις 15 Αυγούστου- Εκδηλώσεις σε 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Κορυφώνεται σε 100 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 την Πέμπτη 15 Αυγούστου, με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από τις 11 του μήνα και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις είναι κυρίως μουσικές συναυλίες,

Ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων θα παραμείνουν τον 15Αύγουστο 48 χώροι και μουσεία.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσική βραδυά στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μουσική βραδιά υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης την Πέμπτη, 15 Αυγούστου, στις 9  το βράδυ.

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές: Ειρήνη Τουμπάκη, Ανδρέας Λάφης, Μαρία Αναματερού και Σωτήρης Καρυστινός και η ορχήστρα τους, θα ερμηνεύσουν πολυαγαπημένα τραγούδια για το φεγγάρι και όχι μόνο (Μακεδόνας, Μαχαιρίτσας, Νταλάρας, Αλεξίου, Σαββόπουλος, κ.ά.).

Την ίδια ημέρα οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές, αλλά και τη φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης».

Την ίδια ημέρα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παρουσιάσεις της αρχαιολογικής ανασκαφής με τίτλο: «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης».

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, επίσης, προσκαλεί τους φίλους της σε μία μοναδική παράσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Λαυρεωτικής «Θορίκια 2019» ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και της Πανσελήνου του Αυγούστου στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο στις 21.00 (είσοδος ελεύθερη).

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, εξάλλου, θα συμμετάσχει όπως και κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 με μουσικά σύνολα και θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου.

Ο Αρχαιολογικός χώρος Αμφιαρείου στον Ωρωπό, τέλος, θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24.00 με εκδήλωση που περιλαμβάνει ηχογραφημένη απαγγελία ποιημάτων από καταξιωμένους Έλληνες ποιητές και μουσική.

Οι εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία  και τα Μουσεία της χώρας καταγράφονται σε πίνακες που θα επικαιροποιούνται για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και θα είναι αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2018 ξεπέρασε τους 100.000 επισκέπτες (έναντι των 74.970 επισκεπτών για το 2017 και  63.795 για το 2016) που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και Μουσεία σε όλη την επικράτεια την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα