Γιορτή Εφτάζυμου και Φεστιβάλ Γεύσεων στην Κασταμονίτσα

09 Aug 2019, 15:22 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Γιορτή Εφτάζυμου και Φεστιβάλ Γεύσεων στην Κασταμονίτσα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με χαρακτήρα που θυμίζει περισσότερο φεστιβάλ, η Γιορτή Εφτάζυμου έρχεται και αυτό το καλοκαίρι.

Ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κασταμονίτσας διοργανώνει το Σάββατο 10 Αυγούστου στη Γιορτή Εφτάζυμου και Φεστιβάλ Γεύσεων.

Μια γιορτή αφιερωμένη στην παράδοση και στις γεύσεις του παρελθόντος σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν  απαράλλακτες οι συνήθειες και οι συνταγές των χρόνων εκείνων. Αναμνήσεις που ζωντανεύουν, γεύσεις που ταξιδεύουν, ανθρώποι  που ανταμώνουν στα στενά του χωριού μόλις ο ήλιος δύσει. Ο επισκέπτης  θα έχει την ευκαίρια να δει, να βιώσει και να συμμετέχει σε δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλο το χώριο.

Αναζητήστε την τέχνη του τσαγκάρη, του καλαθά, του γανωτζή, της ανυφαντούς και του τυροκόμου. Γευτείτε παραδοσιακά εδεσμάτα, απολαύστε τα εκθέματα λαϊκης τέχνης που κοσμούν τους δρόμους του χωριού και  αφήστε τα παιδιά σας στην παιδική σκηνή για να απολαύσουν την ομάδα Παιδικού Μουσικοθεατρικού Δρώμενου “ Νότες με Μπότες” με τις Ρηνιώ Χρυσοδάκου και Ευασία Κουτουλάκη, που θα υπάρχει στον προάλιο χώρο της Αγίας Κυριακής.

Η βραδιά ολοκληρώνεται με μεγαλό κρητικό γλέντι στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, με το συγκρότημα του Μιλτιάδη Βαρουχάκη. 

Τη βραδιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την εθελοντική συμμετοχή όλων την κατοίκων του χωριού. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα