Το αδιαχώρητο την Πέμπτη στο χώρο της Ακρόπολης- αναγκαία η καλύτερη ροή επισκεπτών στον Ιερό Βράχο

08 Aug 2019, 14:57 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Το αδιαχώρητο την Πέμπτη στο χώρο της Ακρόπολης- αναγκαία η καλύτερη ροή επισκεπτών στον Ιερό Βράχο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το αδιαχώρητο επικράτησε σήμερα Πέμπτη 8 Αυγούστου μέσα στο χώρο της Ακρόπολης, καθώς βρέθηκαν τις ίδιες ώρες χιλιάδες τουρίστες που ήθελαν να περιηγηθούν στον ιερό βράχο και τα μνημεία του. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η περιήγηση και η ξενάγηση ήταν εξαιρετικά επίπονη μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, προκαλώντας τη δυσφορία τουριστών και ξεναγών.

Το αδιαχώρητο παρατηρείται πιο συχνά τις Πέμπτες κατά τη θερινή περίοδο, κυρίως λόγω της ταυτόχρονης άφιξης στην Ακρόπολη των τουριστών, που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά. Οι αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων (με το καθένα να μεταφέρει χιλιάδες επιβάτες) είναι στις 6 και στις 7 το πρωί. Με δεδομένο ότι η Ακρόπολη ανοίγει στις 8 το πρωί, ουσιαστικά οι επισκέπτες καταφτάνουν σχεδόν όλοι μαζί την ίδια ώρα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τους, ειδικά σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.

Το υπουργείο Πολιτισμού και ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά θα πρέπει να δουν από κοινού το θέμα, ώστε η ροή των αφίξεων να κατανέμεται χρονικά και οι επισκέπτες να απολαμβάνουν την περιήγησή τους στην Ακρόπολη- για τους περισσότερους ξένους, άλλωστε, αποτελεί όνειρο ζωής.

Να σημειώσουμε σχετικά ότι το διάσημο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι αποφάσισε να δέχεται επισκέπτες μέσω κρατήσεων στο διαδίκτυο, προκειμένου να αποφεύγουν την πολύωρη αναμονή στις ουρές και μάλιστα, αρκετές φορές, χωρίς επιτυχή κατάληξη. Η μεθοδος αυτή των κρατήσεων θα καταστεί υποχρεωτική πριν από το τέλος του έτους. Το 2018 το μουσείο είχε υποδεχθεί 10 εκατ. επισκέπτες.

«Το να γίνονται κρατήσεις επιτρέπει να εξομαλυνθεί η ροή των επισκεπτών στο σύνολο της ημέρας και στο σύνολο της εβδομάδας» εξήγησε ο Βενσάν Πομαρέντ, αναπληρωτής γενικός διοικητής του μουσείου του Λούβρου.

** Το Tornos News ευχαριστεί θερμά την ξεναγό κυρία Άρτεμι Ολυμπίδου για τις φωτογραφίες, που βλέπετε και δείχνουν τη σημερινή αποπνικτική κατάσταση στην Ακρόπολη.

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα