Αρχαιολογικός περίπατος στο Χώρο Αλέας Αθηνάς στην Αρκαδία

31 Jul 2019, 13:32 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Αρχαιολογικός περίπατος στο Χώρο Αλέας Αθηνάς στην Αρκαδία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο έργα στην Αρκαδία για την ανάδειξη πολιτιστικών και φυσικών αξιοθέατων εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, μέσω της ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία 2020, με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκε το έργο «Βελτίωση της λειτουργικότητας και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου, που περιβάλλει τον Αρχαιολογικό Χώρο Αλέας Αθηνάς και το Μουσείο, με τη δημιουργία Αρχαιολογικού Περιπάτου», με προϋπολογισμό 1.317.800 ευρώ. Η πράξη περιλαμβάνει την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων πλατειών και δρόμων στην T.Κ. Αλέας του Δήμου Τρίπολης και, ειδικότερα του ανατολικού άξονα, που συνδέει το Μουσείο με τον Αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Αλέας Αθηνάς και τμήμα του Δυτικού άξονα, από το Μουσείο έως την πλατεία πίσω από το Μουσείο. 

Το τρίτο έργο είναι η «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Σπηλαίου Κάψια Δ.Ε. Μαντινείας» με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Με την προτεινόμενη πράξη προβλέπονται να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου των σπηλαίων Κάψια στη Δ.Ε. Μαντινείας. Αναλυτικότερα, προβλέπεται να εκτελεσθούν εργασίες πεζοδρόμησης και επίστρωσης χώρων με κυβόλιθους, αντικατάστασης και επέκτασης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, διαμόρφωσης οδού πρόσβασης στο κτίριο διοίκησης και διαμόρφωσης χώρων στάθμευσης.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα