Σύγχρονη πρόσβαση των ΑμεΑ στην Ακρόπολη

11 Jun 2019, 11:56 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Σύγχρονη πρόσβαση των ΑμεΑ στην Ακρόπολη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επαγρύπνηση σε καθημερινή βάση ώστε το αναβατήριο για ΑμεΑ στην Ακρόπολη να συνεχίσει να λειτουργεί εφεξής χωρίς προβλήματα ζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν χθες 10 Ιουνίου η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου και η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το αναβατήριο επαναλειτουργεί από τις 22 Μαΐου, μετά το περιστατικό μαθητή Δημοτικού σχολείου που επισκέφτηκε την Ακρόπολη και λόγω μη λειτουργίας του ειδικού αναβατορίου, οι δάσκαλοι και ο πατέρας του τον ανέβασαν αγκαλιά, για να δει με τους συμμαθητές του το μνημείο,

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού, με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας έχει δοθεί κατεύθυνση  από τα τέλη Απριλίου για τη μελέτη και υλοποίηση από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου μιας νέας μόνιμης λύσης για το ευαίσθητο ζήτημα του δικαιώματος της πρόσβασης των ΑΜΕΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, η οποία θα συνάδει με τη σπουδαιότητα του μνημείου. Η μελέτη αναμένεται να εισαχθεί σύντομα για γνωμοδότηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Στη συνάντηση η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού τόνισε ότι απαιτείται να τηρούνται με σχολαστικότητα τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης ενεργειών που σχετίζονται με τις υποδομές καθώς και τη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και ότι οι χειρισμοί σε ζητήματα ιδιαιτέρως ευαίσθητα για το κοινωνικό σύνολο πρέπει να είναι άμεσοι, προκειμένου να διαφυλάσσεται το κύρος του Υπουργείου και της Υπηρεσίας.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών δεσμεύτηκε να στείλει εγγράφως προτάσεις για σειρά ζητημάτων που έχουν επανειλημμένως εντοπιστεί σχετικά με τη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου ώστε να ξεκινήσει η άμεση υλοποίησή τους. 

Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι λόγοι για τους οποίους ζητήθηκε η παραίτηση της προϊσταμένης της ΕΦΑΠΑ και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών. Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν αποφασίστηκε αμοιβαία να μη δοθεί συνέχεια. 

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αντάξια ενός εμβληματικού Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

 
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα