Εκκένωση της Ακρόπολης σήμερα το μεσημέρι με τις πρώτες σταγόνες βροχής- τι λέει το Υπ.Πολιτισμού

18 Apr 2019, 12:50 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Εκκένωση της Ακρόπολης σήμερα το μεσημέρι με τις πρώτες σταγόνες βροχής- τι λέει το Υπ.Πολιτισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου, οι τουρίστες που ήταν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν το χώρο, λόγω της βροχόπτωσης, που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή και για προληπτικούς λόγους, όπως ειπώθηκε, μετά το χθεσινό περιστατικό με τον κεραυνό, που έπεσε στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο.

Το αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες τουρίστες να χάσουν την περιήγηση και την ξενάγηση στην Ακρόπολη, προκαλώντας προβλήματα στα οργανωμένα γκρουπ, που είχαν για σήμερα τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Tornos News, μέχρι στιγμής, δεν δίνεται καμιά πληροφορία, για το ποιος έλαβε αυτήν την απόφαση. Το μόνο που έγινε γνωστό, είναι ότι σήμερα πολύ δύσκολα θα ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος, αν και από ξεναγούς γίνεται λόγος για "ελάχιστες σταγόνες" βροχής που έπεφταν στο χώρο την ώρα, που ειδοποιήθηκαν οι επισκέπτες να εκκενώσουν το χώρο.

Επίσης,  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων Γιώργος Μαυρικόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση των τριών αλεξικέραυνων της Ακρόπολης, εκτιμώντας ότι ο χώρος πρέπει να μείνει κλειστός μέχρι να ελεγχθεί η κατάσταση του αλεξικέραυνου στο Ερέχθειο.

Προφανώς, οι έλεγχοι αυτοί πρέπει να γίνουν για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα αλεξικέραυνα που υπάρχουν στην Ακρόπολη καλύπτουν την ασφάλεια των επισκεπτών ή αν πρέπει να τοποθετηθούν νέα συστήματα ασφαλείας.

Το μόνο, βεβαίως, που δεν μπορεί να γίνεται, είναι, με τις πρώτες σταγόνες βροχής, να κλείνει η Ακρόπολη. Αντιλαμβάνεται ο καθένας την τεράστια ζημιά, που θα υποστεί ο ελληνικός τουρισμός και οι επιχειρήσεις που δραστηριοπούνται με τουρ στην Ακρόπολη, εάν, όποτε ψιχαλίζει ή βρέχει, κλείνει αυτό το παγκόσμιο μνημείο. 

Ελπίζουμε να μην φτάσουμε στο σημείο να γίνονται σπονδές στον Δία, ο οποίος, όπως πιστεύονταν στην αρχαιότητα εξέφραζε την οργή του ρίχνοντας κεραυνούς, ώστε να μην βρέχει και να ρίχνει κεραυνούς τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης...

Νεότερη εξέλιξη

Πριν από λίγο, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας για το υπόλοιπο της ημέρας, καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται ισχυρή καταιγίδα στην περιοχή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα