Γ.Αμυράς: Πρώτα οι τουρίστες, μετά οι αρχαιοφύλακες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

07 Apr 2019, 13:18 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Γ.Αμυράς: Πρώτα οι τουρίστες, μετά οι αρχαιοφύλακες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με σοβαρά κενά στη φύλαξη των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων άρχισε από 1η Απριλίου η εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας τους, δηλαδή από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ. Το ζήτημα αναδεικνύει με κοινοβουλευτική Ερώτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς ζητώντας την άμεση πρόσληψη και τοποθέτηση του εποχικού προσωπικού στις κενές θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα.

Το ενιαίο αυτό ωράριο εφαρμόζεται χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη τα δεδομένα επισκεψιμότητας και οι ξεχωριστές ανάγκες κάθε μουσείου και αρχαιολογικού χώρου. Παρατηρείται ότι μόνιμοι αρχαιοφύλακες, λόγω της έλλειψης εποχικού προσωπικού, αναγκάζονται να κάνουν εκ περιτροπής διπλοβάρδιες αφήνοντας κενά ασφαλείας στην προστασία των αρχαιοτήτων.

«Η ολιγωρία της κυβέρνησης είναι χαρακτηριστική καθώς το έκτακτο προσωπικό φύλαξης, που μόνο έκτακτο δεν είναι αφού καλύπτει κάθε χρόνο τις ανάγκες φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, ακόμα δεν είναι στη θέση του. Ούτε η έναρξη του διευρυμένου ωραρίου ούτε της τουριστικής περιόδου φαίνεται να είναι αρκετά για να ξυπνήσουν το υπουργείο από το λήθαργό του!» σχολίασε ο Γιώργος Αμυράς.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα