Ρόδος: 223 κιλά σκουπίδια απομάκρυναν μαθητές και δύτες από την παραλία Κρεμαστής

29 Mar 2019, 14:33 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Ρόδος: 223 κιλά σκουπίδια απομάκρυναν μαθητές και δύτες από την παραλία Κρεμαστής

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με επιτυχία και ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών από την Δημοτική Ενότητα Κρεμαστής συνεχίστηκε την Τετάρτη, για δεύτερη μέρα στο νησί της Ρόδου, η περιβαλλοντική δράση “Κeep Aegean Blue” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All for Blue” της Κατερίνας Τοπούζογλου.

120 μαθητές  από το Γυμνάσιο-Λύκειο και το Δημοτικό σχολείο Κρεμαστής, που πήραν μέρος στο πρόγραμμα, συμμετείχαν ενεργά, συνδυάζοντας την  οικολογική δράση με την περιπέτεια στέλνοντας το μήνυμα της προστασίας των θαλασσών και του περιβάλλοντος συνολικά.

Σχοινιά από καράβια (κάβοι), καπάκια, παπούτσια, καπέλα, αφρολέξ, πετονιές, σωλήνες, και ένα σωρό πλαστικά, σύνολο πάνω από 223 κιλά, ήταν η "συγκομιδή" από τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό που έγινε χθες στην παραλία Κρεμαστής.

Μαζί τους ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, και ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Γιάννης Φλεβάρης.

Η δράση ξεκίνησε με το περιβαλλοντικό σεμινάριο για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κρεμαστής 

Εισηγήτρια στο σεμινάριο ήταν η Κατερίνα Τοπούζογλου εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής και ιδρύτρια του Οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος “All for Blue” , που ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τον σκοπό και την δράση του Οργανισμού.

Μετά την Πάρο, την Λέρο την Κάλυμνο, και την Κω  η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού ακτών στην Ελλάδα,  πραγματοποιήθηκε το διήμερο  ( 26 -27 Μαρτίου)  στο νησί της Ρόδου, πάντα σε συνεργασία με τον Οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, “All For Blue”, της Κατερίνας Τοπούζογλου, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η περιβαλλοντική εκστρατεία #KeepAegaenBlue είναι  η μεγαλύτερη αποστολή που έχει γίνει για καθαρισμούς βυθού και παραλιών στην Ελλάδα, καθώς η ομάδα μετακινείται με φουσκωτό και μέχρι τώρα έχει ήδη διανύσει εκατοντάδες ναυτικά μίλια για το σκοπό της.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς την, Σύμη, Τήλο, (Κάρπαθο 8 Μαΐου), ενώ θα ακολουθήσουν νησιά των Κυκλάδων, Σαντορίνη, Μήλος, Νάξος, Σύρος, Άνδρος, Τήνος και  Μύκονος.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα