Καλλιόπη Βέττα | Η οριζόντια επιβολή του τέλους ανθεκτικότητας ναρκοθετεί τον τουρισμό των λιγότερο δημοφιλών προορισμών
04 Dec 2024, 14:11 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ
TornosNews.gr
Η οριζόντια και χωρίς σχεδιασμό επιβολή του τέλους ανθεκτικότητας για την κλιματική αλλαγή ναρκοθετεί τον τουρισμό ειδικά των λιγότερο δημοφιλών προορισμών, τόνισε η Βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος, φορολογικά κίνητρα για την καινοτομία και τους μετασχηματισμούς επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις».
Η κυρία Βέττα επεσήμανε αρχικά ότι το νομοσχέδιο αποτυπώνει τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει επιβληθεί στους πολίτες εξαιτίας της πολιτικής φοροεπιδρομής που ακολουθεί η κυβέρνηση, με δρομολογημένους 2,5 δις ευρώ νέους, έμμεσους και άμεσους φόρους στον προϋπολογισμό του 2025.
Όπως τόνισε, οι ισχνές μειώσεις για τις οποίες επαίρεται η κυβέρνηση δεν αρκούν για την ανακούφιση των πολιτών αφού εξανεμίζονται από τις τεράστιες αυξήσεις και το κόστος διαβίωσης και στέγασης, με αποτέλεσμα η ψαλίδα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να ανοίγει συνεχώς.
Παράλληλα, η Βουλευτής, με αφορμή την ημέρα για τα Α.με.Α., στηλίτευσε την απόφαση του Υπουργού Παιδείας που προβλέπει ότι θα βεβαιώνονται στην Εφορία πρόστιμα σε γονείς -ακόμα και σε περιπτώσεις παιδιών με αυτισμό ή με νοητική υστέρηση- αν θεωρηθούν υπαίτια για κάποια ζημιά στο ειδικό σχολείο που φοιτούν. Πρόκειται, όπως τόνισε για μια απαράδεκτη απόφαση που αποδεικνύει την κυβερνητική αναλγησία.
Στη συνέχεια, επεκτάθηκε σε διατάξεις που άπτονται του τουρισμού, αναφερόμενη αρχικά στο τέλος ανθεκτικότητας για την κλιματική αλλαγή, που αυξάνεται για δεύτερη φορά στο ίδιο έτος. Όπως τόνισε η οριζόντια και χωρίς σχεδιασμό επιβολή του ναρκοθετεί τον τουρισμό ειδικά των λιγότερο δημοφιλών προορισμών, ενώ προσθέτει οικονομικά βάρη σε κατηγορίες συμπολιτών μας, υπενθυμίζοντας το παράδειγμα των φοιτητών που διαμένουν σε ξενοδοχεία κατά την διάρκεια των σπουδών τους, για τους οποίους κατέθεσε πρόσφατη ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς.
Έπειτα, αναφέρθηκε στους περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αλλά και στο τέλος για τους επιβάτες κρουαζιέρας που προσεγγίζουν τα ελληνικά λιμάνια.
Όπως τόνισε, και στις δύο περιπτώσεις, η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει δύο σοβαρά προβλήματα με αποσπασματικά, φοροεισπρακτικά και ελλιπή μέτρα, που δεν αντιμετωπίζουν την ουσία των προβλημάτων, αποδεικνύοντας ότι ο τουρισμός για την κυβέρνηση είναι αποκλειστικά πεδίο άντλησης εσόδων.
Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Βέττα ανέφερε:
«Η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την επιβολή των έμμεσων φόρων και αφαιμάζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
Οι ανεπαρκείς ελαφρύνσεις δεν εξισορροπούν το βάρος των έμμεσων φόρων που πλήττουν δυσανάλογα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ενώ οι ισχνές αυξήσεις στους μισθούς είναι ανεπαρκείς.
Για μία ακόμη φορά, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των επιχειρήσεων, είναι αόρατοι για τα μάτια της κυβέρνησης, που θέλει τους πολίτες υπηκόους και χειροκροτητές, να πανηγυρίζουν χωρίς λόγο για τα ισχνά και αναποτελεσματικά μέτρα στήριξης»
διαβάστε ακόμα
- Συνάντηση Φάμελλου - ΠΟΞ: Κοινωνική συμφωνία, με κερδοφόρα ξενοδοχεία και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας 17/01 | 14:11
- Κατερίνα Νοτοπούλου | Η κυβέρνηση καταδικάζει σε ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό 16/01 | 11:57
- Συνάντηση Στυλιανίδη - Τζιτζικώστα: Η “Πράσινη Συμφωνία” άμεσος στόχος της Ελληνικής Ναυτιλίας 13/01 | 12:45
- Νομοσχέδιο: Οι θέσεις των τουριστικών φορέων στη Βουλή για βραχυχρόνια μίσθωση & «πράσινη» κατάταξη ξενοδοχείων 14/01 | 17:34
- Καλλιόπη Βέττα | Κίνητρα για την ενίσχυση του τουρισμού στην Δυτική Μακεδονία 09/01 | 13:13
- O Μάνος Κόνσολας επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής 06/12 | 18:31
- Κατερίνα Σπυριδάκη | Αυθαίρετα, χωρίς μελέτη και στρατηγική τα μέτρα για τα τέλη ανθεκτικότητας, κρουαζιέρας και Airbnb 04/12 | 10:21
- WELT | COP29: Γιατί πρέπει η Ελλάδα να δίνει χρήματα στο Κατάρ; 12/11 | 18:20
- Neue Zürcher Zeitung | Γιάννης Μπουτάρης, ένας μοναδικός πολιτικός και δήμαρχος 12/11 | 18:23
- SZ: Η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη για την επιστροφή του Τραμπ 07/11 | 10:39
δημοφιλέστερα
- 1 Καταδυτικός τουρισμός | Τεχνητό Υποβρύχιο Αξιοθέατο με γλυπτά έργα τέχνης στον Αλμυρό 20.01.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 6 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πειραιά, Ρόδο, Πάρο, Σάμο, Ικαρία και Λήμνο 20.01.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 Τουρισμός | Τι θα γίνεται από τον Απρίλιο με τα ταξίδια στην Αγγλία 20.01.2025 | ΑΓΟΡΕΣ
- 4 Οι επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Ναυπακτίας και Καρπενησίου 20.01.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Τουρισμός | H καταναλωτική εμπιστοσύνη μειώνεται, οι ταξιδιωτικές δαπάνες αυξάνονται - Η "αξία του τώρα" 20.01.2025 | ΤΑΣΕΙΣ
- 6 Η EasyJet επιστρέφει στο Ισραήλ την 1η Ιουνίου 20.01.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 7 Ομάδα Εργασίας για ζητήματα καταστροφών στις τουριστικές περιοχές 20.01.2025 | ΦΟΡΕΙΣ
- 8 Τι αλλάζει στην επένδυση για νέα πίστα αυτοκινητιδίων Go Cart στην Κρήτη 20.01.2025 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
- 9 Scoot: Απευθείας καλοκαιρινή σύνδεση Σιγκαπούρη – Αθήνα από τις 30 Μαρτίου 20.01.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 10 Βραχυχρόνια μίσθωση: "Διάσωση" της... τελευταίας στιγμής για χιλιάδες ακίνητα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη 18.01.2025 | AIRBNB