ΣΥΡΙΖΑ | Χωρίς τέλος τα βάσανα για τους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στα τουριστικά λεωφορεία

12 Sep 2022, 08:02 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

ΣΥΡΙΖΑ | Χωρίς τέλος τα βάσανα για τους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στα τουριστικά λεωφορεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα τουριστικά λεωφορεία φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της τομεάρχη Τουρισμού Κατερίνας Νοτοπούλου.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και οι εργαζόμενοι σε αυτά, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουν πλήθος προβλημάτων εξαιτίας της πανδημίας ενώ τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα επιπλέον πρόβλημα εξαιτίας εγγράφου της Γενικής Δνσης Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προς το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας,  σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται η μίσθωση λεωφορείων Δημοσίας Χρήσεως των ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ ΑΕ από τουριστικά γραφεία για την εκτέλεση προγράμματος εκδρομών και περιηγήσεων εντός και εκτός χώρας, εφόσον το ΛΔΧ πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές για την ένταξη στο εν λόγω έργο.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Γνωρίζει την ύπαρξη και το περιεχόμενο του αναφερόμενου στην παρούσα, από 1η Ιουνίου 2022 με αριθ. Πρωτ. 171745, εγγράφου παροχής διευκρινίσεων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών προς το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας; Υπήρξε σχετική ενημέρωση και επικοινωνία των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών προς το Υπουργείο Τουρισμού;

2.    Ποια η θέση του Υπουργείου Τουρισμού ως προς το περιεχόμενό του; 

3.    Σε ποιες ενέργειες έχει ή πρόκειται να προβεί ώστε να ανακληθεί άμεσα και οριστικά το σχετικό έγγραφο και ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τη μη ισχύ του περιεχομένου του;

4.    Σε ποιες νομοθετικές ρυθμίσεις σκοπεύει να προβεί ώστε να μην επιδέχεται αμφισβήτηση το έργο των τουριστικών λεωφορείων και να σταματήσουν οι προσπάθειες  υφαρπαγής του έργου τους;"

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα