Αλ. Τσίπρας | Συνέλευση ΣΕΤΕ: Τα καθαρά έσοδα θα κρίνουν τη χρονιά - ο τουρισμός χρειάζεται εργαζόμενους με χαμόγελο

22 Jun 2022, 12:48 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Αλ. Τσίπρας | Συνέλευση ΣΕΤΕ: Τα καθαρά έσοδα θα κρίνουν τη χρονιά - ο τουρισμός χρειάζεται εργαζόμενους με χαμόγελο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Υπάρχει τεράστια έλλειψη εργατικού δυναμικού στον τουρισμό, λόγω των κακών συνθηκών εργασίας. Θα πρέπει να μειώσουμε άλλα κόστη και όχι το μισθολογικό. Οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν πλήττονται από τους ακριβούς μισθούς, αλλά από το κόστος ενέργειας και τον πληθωρισμό, τόνισε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνομιλία με τη δημοσιογράφο κυρία Στέλλα Γκαντώνα, στο πλαίσιο της 30ής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

Ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρέπει ειδικά στη φιλοξενία ο εργαζόμενος να είναι ευχαριστημένος και με το χαμόγελο, Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι καθοριστικός στον τουρισμό, είπε, ζητώντας ο κατώτατος μισθός να ανεβεί στα 800 ευρώ.

Ως προς τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2022, όπως ανέφερε, θα πρέπει να συγκριθούν με αυτές του 2019, ενώ το τελικό αποτέλεσμα για τις τουριστικές επιχειρήσεις θα είναι καλό εφόσον τα έσοδα, αφαιρουμένων των εξόδων, θα έχουν θετικό πρόσημο, με δεδομένη την εκρηκτική αύξηση του ενεργειακού κόστους και τον πληθωρισμό που τρέχει με 11%.

Ο κ.Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τους έμμεσους φορείς, που πλήττουν την πλειονότητα των πολιτών και κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους και να αυξήσει την άμεση φορολογία στους έχοντες. Στο ζήτημα του ενεργειακού κόστους, όπως είπε, έχουμε διπλή αισχροκέρδεια: μια από τους παραγωγούς ενέργειας και μια από την κυβέρνηση, που είχε αύξηση 33% στα δημόσια έσοδα το πρώτο πεντάμηνο του έτους.

"Δεν είναι έντιμο να γεμίζεις τα ταμεία του κράτους λεηλατώντας τη μεσαία τάξη και τους αδύναμους και μετά να λες, έχω λεφτά να δώσω στοχευμένα και σε προεκλογική λογική", είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πιέζεται άμεσα για πλεονάσματα, επομένως έχει τα περιθώρια για παρεμβάσεις, που θα δώσουν ανάσα στον κόσμο, 

Οι εκλογές

Σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο κ.Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης πάει σε πρόωρες εκλογές γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί την ακρίβεια που έρχεται.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα