Κ.Νοτοπούλου | Ο ορεινός τουρισμός απαιτεί ασφάλεια και επανασχεδιασμό

16 Feb 2022, 10:03 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Κ.Νοτοπούλου | Ο ορεινός τουρισμός απαιτεί ασφάλεια και επανασχεδιασμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού στοχευμένου εκπαιδευτικού πλαισίου για την ορεινή διάσωση μεταξύ των κρατικών φορέων και των εθελοντών καθώς ο συνδυασμός εναέριων και επίγειων μέσων για την επιτυχή και έγκαιρη διάσωση των εκάστοτε περιστατικών, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ).

Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σαρηγιάννης, ο υπεύθυνος του τμήματος ορεινής διάσωσης κ. Βρουλλής, ο υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος κ. Τρόμπακας και ο υπεύθυνος ραδιοδικτύων κ. Νεράντζης ενημέρωσαν την Κατερίνα Νοτοπούλου σχετικά με το επιχειρησιακό έργο της ομάδας σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Η Ελληνική ομάδα διάσωσης από το 1994, διαθέτει πολυετή εμπειρία και  έχει διακριθεί διεθνώς για την επιχειρησιακή της δράση σε διάφορους τομείς, όπως στη συμβολή της στη μεγάλη προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, στο διασωστικό της έργο, στη συμβολή της στην αντιμετώπιση καταστροφών και στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές τους δράσεις.

Έκπληξη και απογοήτευση προκαλεί ωστόσο η μη συμμετοχή της στην πρόσφατη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με θέμα την οργάνωση τεσσάρων ειδικών βάσεων ελικοδιάσωσης στη χώρα.

Είναι σημαντικό, η ελληνική ομάδα διάσωσης, να συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό και στη διαδικασία υλοποίησης των μέτρων διάσωσης που συζητούνται.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναδεικνύει ως προτεραιότητα ζωτικής σημασίας την ορεινή διάσωση για την ασφάλεια του χειμερινού ορεινού τουρισμού. Επομένως είναι σημαντικό να υπάρξει επανασχεδιασμός και δημιουργία σαφούς πλαισίου που να συμπεριλαμβάνει και να αξιοποιεί και την ΕΟΔ όπως και κάθε άλλο διαθέσιμο φορέα της κοινωνίας των πολιτών.

Από τα πρόσφατα ατυχήματα με τον πλέον οδυνηρό τρόπο με τις τραγικές απώλειες των ορειβατών, γίνεται φανερό πως δεν περισσεύει ούτε λεπτό. Κάθε συμβολή επαγγελματική ή εθελοντική πρέπει να αξιοποιηθεί για την προστασία των ορειβατών.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει τεράστιο φυσικό πλούτο και η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού αλλά και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού δεν μπορεί να γίνει αν δεν εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και οι απαραίτητες συνέργειες όλων των εμπλεκομένων φορέων.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα