Κ.Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

26 Jan 2022, 15:52 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Κ.Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο 10-15% κατρακύλησε η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης τον  Ιανουάριο του 2022, επιβεβαιώνοντας, για άλλη μια φορά, ότι οι υπερφίαλες δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού για πληρότητα  έως και 100% στις γιορτές, είναι εκτός πραγματικότητας για την πλειονότητα των προορισμών, τονίζει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η συνέχεια της δήλωσης της κυρίας Νοτοπούλου:

"Οι ακυρώσεις συνεδρίων και ιδιαίτερα οι αναβολές εκθέσεων, όπως της Agrotica, της Detrop κ.α., που αποτελούν βασική πηγή εσόδων των ξενοδοχείων της πόλης, επιδεινώνουν την οικονομική τους κατάσταση και εντείνουν το πρόβλημα της ρευστότητας, θέτοντας υπό αβεβαιότητα εκατοντάδες εργαζόμενους.

Όλα αυτά, μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, αφού, σύμφωνα με την ΕΞΘ, οι επιδόσεις των ξενοδοχείων της πόλης κατά το 2021 ήταν πολύ χειρότερες σε σχέση με την εικόνα που συνολικά παρουσίασαν τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία της χώρας. 

Χαρακτηριστικό της δυσμενούς κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία, ότι η πτώση του τζίρου αγγίζει το 35%, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών & Προβλέψεων.

Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ακούσει την κραυγή αγωνίας του κόσμου του τουρισμού της Θεσσαλονίκης και να απαντήσει άμεσα με στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και της προστασίας της εργασίας". 

--

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα