ΣΥΡΙΖΑ | Αδικαιολόγητο να χαθούν θέσεις εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο

17 Jan 2022, 11:25 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

ΣΥΡΙΖΑ | Αδικαιολόγητο να χαθούν θέσεις εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το θέμα των σημαντικών απωλειών θέσεων εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, φέρνουν με ερώτησή τους στην Βουλή, 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της τομεάρχη Τουρισμού και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τουρισμού, ενώσεις ξενοδόχων ανά την Ελλάδα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς την Κυβέρνηση, ζητώντας, έστω την ύστατη στιγμή, να προχωρήσει σε άμεση χορήγηση βραχυχρόνιων και μικρού κόστους μέτρων διατήρησης των θέσεων εργασίας και στον ξενοδοχειακό κλάδο, όπως έχει ήδη προχωρήσει με άλλους πληττόμενους κλάδους.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις, εκτός της πανδημίας, έχουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος ενώ τα προγράμματα στήριξης που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι ανεπαρκή και έχουν αφήσει εκτός, την πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επισημαίνουν πως θα είναι αδικαιολόγητο από ολιγωρία των αρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης, να υπάρξει σε μικρό διάστημα σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί, ερωτώνται:

 Σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προχωρήσουν και ποια μέτρα θα λάβουν, προκειμένου να αναστραφεί η απώλεια θέσεων εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο που ήδη σημειώνεται από τις αρχές της χρονιάς;

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα