Κ.Νοτοπούλου | "Ο χειμερινός τουρισμός εκπέμπει S.O.S αλλά η κυβέρνηση πανηγυρίζει!"

11 Jan 2022, 11:35 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Κ.Νοτοπούλου | "Ο χειμερινός τουρισμός εκπέμπει S.O.S αλλά η κυβέρνηση πανηγυρίζει!"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αποκαρδιωτικά αλλά και ενδεικτικά της κατάστασης που βιώνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις από την Πελοπόννησο έως τη Δράμα, είναι τα στοιχεία των ενώσεων ξενοδόχων και φορέων (Ημαθίας, Δράμας, Καρπενησίου- Ευρυτανίας, Καλαβρύτων, Τρικάλων και Μετεώρων, Κορινθίας, Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, με τις Ενώσεις - Συλλόγους  Ξενοδόχων της Πελοποννήσου) σχετικά με την μέση πληρότητα κατά την εορταστική περίοδο αλλά και πριν και μετά από αυτήν.

Αυτό τονίζει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις των ξενοδοχειακών φορέων των περισσότερων χειμερινών προορισμών της χώρας.

Η κυρία Νοτοπούλου αναφέρει στη συνέχεια:

"Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, την αβεβαιότητα εξαιτίας της επέλασης της Ο, τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα, τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, την έλλειψη ρευστότητας και του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους, οι επαγγελματίες του κλάδου εκπέμπουν SOS.

Η εκταμίευση των ποσών από τη δράση « Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας» και η ολοκλήρωση αποπληρωμής των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις ποσών από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ αποπληρωμή ακόμα δεν πραγματοποιήθηκαν.

Η κυβέρνηση επιτέλους να σταματήσει να αρνείται την πραγματικότητα και να στηρίξει με ουσιαστικά μέτρα τον κλάδο αντί να εμπαίζει τον κόσμο του τουρισμού".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα